Hirdetés

A Quantic Dream feje szerint hardverek terén jobb az Xbox Series X

|

Azonban David Cage is tisztában van azzal, hogy nem csak a gépben lévő alkatrészek a fontosak.

Hirdetés

Habár vannak különbségek a PlayStation 5 és az Xbox Series X között, előreláthatólag mindkét konzol jobb teljesítményt fog nyújtani az elődjénél, így elvileg nemcsak szebb látványvilággal, de magasabb képkockaszámokkal is találkozhatunk majd ezeken a masinákon. Közben a kalandjátékaival elhíresült Quantic Dream alapítója, David Cage is megszólalt az újgenerációs gépek kapcsán, és össze is hasonlította azokat egy kicsit.

Cage szerint mindig kihívást jelent a hardverek összehasonlítása, mivel előnyeik és hátrányaik is akadnak, viszont arra a megállapításra jutott, hogy az Xbox Series X CPU-ja picit jobb, mint a PlayStation 5-é, és GPU, illetve az SSD terén is a Microsoft gépe került ki győztesként. A stúdió feje tehát úgy gondolja, hogy szimplán a hardverek elemzése alapján az Xbox Series X-é az előny.

Hirdetés

Ám a tapasztalat azt mutatja, hogy a hardverek csak egy részét képezik az egyenletnek, és Cage szerint a Sony már megmutatta korábban, hogy a konzoljaik simán képesek elhozni nekünk a leglátványosabb játékokat, köszönhetően annak, hogy az architektúra és a szoftver általában nagyon konzekvens és hatékony volt.

Azt sajnos egyelőre nem tudni, hogy legközelebb mivel fog meglepni minket a Quantic Dream, de Cage elmondása alapján tudják, hogy magasak a rajongók elvárásai. A csapat egyébként teljes mértékben a jövőre koncentrál már, és az sincs kizárva, hogy a korábbi játékaik megjelennek később PlayStation 5-re, természetesen felturbózott formában. Ráadásul úgy tűnik, attól sem kell tartani, hogy a stúdió új játékai esetleg csak egy gépre jelennének meg, ugyanis a tervek szerint több platformot is támogatni szeretnének a srácok, köztük még a Nintendo Switch-et is.

Szerintetek mikor mutatkozhat be a Quantic Dream következő kalandja?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)