Hirdetés

A Red Dead Redemption 2 jobban fut Linuxon, ha AMD videokártyát használunk

|

Egy összehasonlító videón figyelhetjük, hogy milyen teljesítményt produkál a Rockstar játéka különböző operációs rendszereken futtatva.

Hirdetés

Noha az AMD lassan, de biztosan dolgozza le a hátrányát az Nvidiával szemben, azért a fejlesztők zöme még mindig utóbbi videokártyáira optimalizálja elsősorban a játékait. Persze legtöbben a Windowst tekintik az alapértelmezett operációs rendszernek, ha játékról van szó, most azonban valaki megnézte, hogy milyen teljesítményt nyújtanak a videokártyák, ha Linuxon eresztik rájuk a Red Dead Redemption 2-t.

Hirdetés

A FlightlessMango nevű YouTuber egy Intel Core i7 8700k processzorral, 3200 Mhz-en futtatott 16 GB RAM-mal és egy AMD Radeon Vega 56 GPU-val vágott neki a tesztelésnek. Drivernek a Mesa-git 20.2.0-t, az amdvlk-2020.Q2.4-1-t és az amdgpu-pro-20.10-t használta Linuxon, míg Windowson a AMD Radeon Adrenalin 20.5.1-t.

A Red Dead Redemption 2 teljesítménymérője ezután érdekes adatokat mutatott, ugyanis az AMD videokártyából jobb teljesítményt tudott kihozni a Linux operációs rendszerrel, mint Windowszal. Olyan is akadt, amikor akár 10 fps eltérés is volt a két operációs rendszer között. 

No persze ez nem azt jelenti, hogy a Linux alkalmasabb videojátékra, mint a Windows, sőt alapjáraton az AMD és az Nvidia is rosszabbul muzsikál ezen az operációs rendszeren. Mindenesetre úgy tűnik, hogy megfelelő beállítások mellett, bizonyos játékoknál elérhető egy kis javulás.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)