Hirdetés

A Sony ezért nem támogatja a PS5-tel a 1440p-t

|

Rengeteg játékos hördült fel, amikor meghallotta, hogy az új Sony konzol nem támogatja a 1440p-s felbontást, egyelőre azonban senki ne adja fel a reményt.

Hirdetés

Noha még valószínűleg jó pár hónapnak kell eltelnie, hogy átfogó képet kapjunk az új konzolgenerációról, azért az első tapasztalatok azt mutatják, hogy a gépek remekül szuperálnak majd, és hatalmas előrelépést jelentenek teljesítmény tekintetében. A PlayStation 5 is remekül nyitott ilyen téren, azonban a keményvonalas játékosok hiányolhatják, hogy a 1080p és a 4K mellett a gyártó valamiért nem támogatja a 1440p-s felbontást.

A PlayStation hardver osztályának vezetője, Masayasu Ito, valamint a PlayStation platform fejese, Hideaki Nishino adott interjút egy japán oldalnak, ebben pedig elmondták: teljesen tudatos döntés volt, hogy egyelőre nem fordítottak komoly energiát a gaming monitorok által gyakran használt felbontásra.

Hirdetés

Elmondásuk szerint ugyanis ennek nem egy technikai probléma a korlátja, hanem az, hogy inkább arra koncentráltak, hogy a 1080p-t ás a 4K-t gond nélkül produkálja a konzol, hiszen a televízióknál ezek a bevett felbontások. Azt pedig felmérések alapján kiderítették, hogy a PS-tulajok nagy többsége tévével használja a konzolt.

Ezzel egy kis lemaradásban vannak a konkurenciával szemben, ugyanis az Xbox Series X képes a natív 1440p-re, viszont a PS5 esetében egy 4K-ban renderelt képet butítanak le 1080p-re, melyet utána felskáláznak 1440p-re.

Persze ez egy olyan tulajdonság a Sony konzol esetében, melyet később könnyedén elérhetővé tehetnek egy frissítéssel, tehát egyáltalán nincs kizárva, hogy a PlayStation 5 előbb utóbb a monitoron játszó közönség számára is produkálja majd az elérhető legszebb felbontást.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)