Hirdetés

Kiszivárgott, mit tud az Xbox Series X és a PlayStation 5 GPU-ja

|

Az AMD-től kipottyant adatok alapján az Xbox Series X erősebb lehet a PS5-nél.

Hirdetés

A GitHub-on bukkant fel egy maroknyi érdekes adat, amiket az AMD tesztelői csapatának egyik tagja osztott meg. Egy olyan, még megjelenés előtt álló GPU teszteredményei láthatóak, amelyről úgy tudni, az Xbox Series X és a PlayStation 5 konzolok számára készül. A különféle mérések között 3DMark eredményeket is át lehet böngészni, így már képet kaphatunk arról, mire lesz képes a grafikus egység. A Digital Foundry utánament az adatoknak, és egyrészt nagyon valószínűnek tartja, hogy valóban arról a Navi sorozatról van szó, amelyet a két következő generációs játékkonzolba szánnak. Emellett pedig azt is megerősítették, hogy az adatok valósak, nem látszik semmi jele annak, hogy valamit utólag kozmetikáztak volna ezeken, szóval tulajdonképpen megvan az Xbox Series X és a PlayStation 5 konzolokba kerülő GPU első tesztje, még ha nem is hivatalos formában.

Hirdetés

A kiszivárgott adatok szerint a PS5-be kerülő GPU (amely az Oberon kódnevet kapta) 36 számítási egységre épül és pontosan 2 gigahertzen ketyeg. Ez így egy 9,2 teraflopos teljesítményű egységet ad ki, amire az AMD Navi 10 Lite néven hivatkozik.

Az Xbox Series X-be kerülő GPU még többet tud majd: az Arden kódnévre hallgató szörny 56 számítási egységre épül, amelyek valamivel alacsonyabb, minden bizonnyal 1,7 GHz környéki órajelen futnak majd, és a 3584 shaderrel elérik a jól hangzó 12 teraflopos teljesítményt, ami egybevág a konzolról szóló korábbi híradások jóslataival.

Az adatok még azt is megszellőztetik, hogy a PS5-be kerülő Navi 10 Lite-nak három különböző üzemmódja lesz, a Gen0, Gen1 és Gen2 néven emlegetett módok valószínűleg azzal vannak összefüggésben, hogy az érkező konzol visszafelé kompatibilis lesz a korábbi Sony konzolokkal, és az aktuális játékhoz szükséges üzemmódokról van szó. Persze a mostani adatokat kezeljük megfelelő távolságtartással, hiszen sem az AMD, sem a Microsoft, sem pedig a Sony nem erősítette meg az ebben foglaltakat hivatalosan, de nem zörög a GPU, ha nem floppolja a tera, szóval reménykedhetünk abban, hogy tényleg bivalyerősek lesznek a konzolok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)