Hirdetés

Nem mindegyik játékban veri a 1080-at az AMD Vega

|

Egy videós többek között a Battlefield 1 és a The Withcer 3: Wild Hunt segítségével is összehasonlította az AMD új grafikuskártyájának teljesítményét az Nvidia GTX 1080-éval és egy éves eltérés ellenére elég hasonlóan teljesít a két kártya.

Hirdetés

Ugyan a korábbi mérések azt mutatták, hogy az AMD Vega Frontier kiadása megelőzi a Nvidia egyik zászlóshajójának számító GTX 1080-at, akkor főleg számítási feladatokban hasonlították össze a két modellt. Egy gamereket érdeklő technikai témákkal foglalkozó YouTuber viszont játék közben is egymáshoz mérte a két kártya teljesítményét és vegyes eredményeket kapott.

Hirdetés

A különbség nem eget rengető, a Battlefield 1-ben, például nagyjából 4-5 fps-sel volt gyorsabb a Vega Frontier Edition, a Vulkant használó Doom esetében ez olyan 5-8 képkockára nőtt. A Witcher 3-ban általában csak egy-két frame döntött, nem ritkán a GTX 1080 javára, a Ghost Recon Wildlands esetében pedig szinte folyamatosan az Nvidia modellje vezetett, igaz a különbség itt is általában 5 frame-en belül maradt. Más kérdés, hogy a 1080Ti végig nagyjából 20 százalékkal a Vega Frontier Edition felett teljesített. Továbbá érdemes azt is figyelembe venni, hogy az AMD modellje elsősorban nem játékra, hanem más GPU-intenzív feladatok ellátására, például videó renderelésre lett kitalálva. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)