Hirdetés

Március elején jönnek az AMD Ryzen processzorok, amelyek alaposan felforgathatják a PC-s piacot

|

A gyártó nem csak a dátumot, hanem az árat is elárulta, illetve a teljesítménnyel kapcsolatban is megtudtunk néhány érdekességet.

Hirdetés

Az AMD nem volt könnyű helyzetben az elmúlt években, hiszen míg konzolos fronton mindkét nagy gyártó őket választotta, a PC-s piacon nagyon nagy hátrányba kerültek, legyen szó videokártyákról vagy processzorokról.

Utóbbi most megváltozhat, a pirosak ugyanis bejelentették, hogy a várva várt Ryzen chipek március 2-án kerülnek a boltok polcaira. Lisa T.Su, a vállalat feje ma elárulta, hogy első körben három modellt dobnak majd a piacra:

Ryzen 7 1800X: 8C/16T, 3.6 GHz alap, 4.0 GHz turbo, 95W, $499
Ryzen 7 1700X: 8C/16T, 3.4 GHz alap, 3.8 GHz turbo, 95W, $399
Ryzen 7 1700: 8C/16T, 3.0 GHz alap, 3.7 GHz turbo, $329

A mérnökök 40%-os teljesítménybeli növekedést szerettek volna elérni az Excavator architektúrához képest, de végül 52%-ig jutottak, így jogos az öröm. Emellett nyilvánosságra hozták az első hivatalos benchmark eredményeket is, amelyek alapján úgy tűnik, hogy a Ryzen 7 1800X képes hozni az i7-6900K szintjét, ami főleg azért izgalmas, mert az Intel processzora alsó hangon is kétszer annyiba kerül, mint az AMD chipje.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)