Hirdetés

ASUS ROG Huracan - a PC-k Lamborghinije

|

Brutális teljesítmény egy nem éppen szerény, visszafogott házban.

Hirdetés

Egyre többen merülnek nyakig a gaming világába, sokan azonban továbbra is azzal a prekoncepcióval érkeznek, hogy a PC azoknak való, akik szeretnek szerelgetni meg bütykölgetni. Aki csak le akar ülni és jól érezni magát anélkül, hogy különösebben értenie kéne a hardverekhez, az maradjon a konzoloknál. PC-t azonban nem csak úgy vehet az ember, hogy az utolsó csavart is neki kell becsavarnia (bár kétség kívül ennek is megvan a varázsa), és bár sokan szeretik méretes házba költöztetni az alkatrészeiket, nem minden erőmű foglal el egy egész sarkot a szobában.

Hirdetés

Mutatós külső

Itt van például az ASUS ROG épített PC-je. A G21 a Huracan fantázianevet kapta, és nem azért, mert egy szélvihar hangerejével dübörög az asztal alatt. Épp ellenkezőleg, egy kifejezetten csendes, visszafogott masináról van szó, legalábbis ami a hangját illeti, megjelenésében ugyanis kifejezetten agresszív, annak ellenére, hogy nem sokkal nagyobb, mint egy Xbox One. Itt nincsenek lekerekített ívek, a ROG-ra jellemző éles vonalvezetéssel találkozunk, az előlapra pedig a legfontosabb csatlakozók - és az utóbbi időben elhanyagolt optikai meghajtó mellett - természetesen RGB LED világítás is került. Külön izgalmas a gép tetején elhelyezett SATA SSD-dokkoló, amivel egy pillanat alatt cserélhetjük a háttértárat, ami egy e-sport versenyen például jó szolgálatot tesz majd.

Lenyűgöző belső

De beszéljünk inkább a belsőről, mert bár fontos a külcsín, a teljesítmény bizonyára több embert érdekel. A kompakt forma miatt egyáltalán nem szenved hátrányt a Huracan, sőt! A hozzánk megérkező modellben egy 8. generációs Intel Core i7-8700-as processzor, egy GeForce GTX 1080-as videokártya, és 32 GB RAM kapott helyet, a játékok és adatok tárolásához pedig az 1TB-os HDD mellett egy 512 GB-os SSD állt rendelkezésünkre, ami bőségesen elegendő gyakorlatilag bármihez, amit csak telepíteni akarhatunk a gépre. Ha valakinek nincs szüksége ekkora teljesítményre, az választhat egy visszafogottabb modellt is, amit aztán a későbbiekben tetszőlegesen bővíthet.

A gépet úgy alkották meg, hogy az ilyen bővítéseket ne csak az erre képzett szakemberek végezhessék el. Az oldallapokat levéve az egyik oldalról könnyen hozzáférünk a háttértárhoz és a memória modulokhoz, míg a másik oldalról a videokártya és az SSD esik kézre. Hatalmas ötlet, hogy a gép jobb oldalán egy mágneses, felhajtható borítás kapott helyet, ami félig kihajtott állapotban a sportautók légbeömlőire emlékeztet, teljesen kihajtott állapotban pedig engedi még szabadabban lélegezni a grafikus kártyát. Ilyenkor automatikusan bekapcsol az intelligens RGB világítás, így gyönyörködhetünk az alkatrészekben, és az előre telepített szoftver is turbó módba kapcsolja a gépet, felkészítve a nagyobb terhelésre.

Játékra született

A Huracan teherbírásával pedig nincs baj. Nagyon nincs. A Call of Duty: Black Ops 4-et Full HD felbontás és a lehető legnagyobb grafikai részletesség mellett kényelmesen vitte átlag 140 fpssel, de még a legrázósabb szituációkban sem esett 120 alá meccs közben. Extrém terhelésnél érdemes felhajtani a gép oldalát, csillapítva ezzel a GTX 1080 légszomját. A felpörgő ventilátorok zaja ilyenkor sem durva, a gép csendesen teszi a dolgát, mi pedig foglalkozhatunk a játékkal. A kompetitív játékok szerelmesei tehát kompromisszumok nélkül is maximálisan ki tudják használni a 144 Hz-es monitorukat. Emellett a 4K játékról sem kell lemondanunk: a már említett Call of Duty Black Ops 4-ből a grafikai részletesség enyhe csökkentésével 3840x2160-as felbontás mellett is ki tudtunk sajtolni 60 fps-t.

A vagány külsejű, kompakt ASUS ROG Huracan egy nemcsak mutatós, de kifejezetten combos gép is, ami gyakorlatilag bármilyen feladattal megbirkózik. A kis házba rejtett alkatrészeket összeválogathatjuk, de bárhogy is döntünk, mindig egy ízig-vérig gamer PC marad.

Egyébként nem véletlenül választottuk a Call of Duty Black Ops 4-et a gép teljesítményének méréséhez. Te magad is vélhetően ezzel kezdenéd, hiszen ha a Huracant gyári operációs rendszerrel vásárolod, ajándékba kapod mellé a teljes játékot!

További részletek itt - www.rogxbo4.com

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)