Hirdetés

Asus RT-AC88U router - netturbó a játékoknak

|

Lehet, hogy az ezeréves routered még elzakatolgat, de ha akítvan játszol online, egy párezres masina nem lesz elég.

Hirdetés

Ha az Asus RT-AC88U-t teszed meg parancsnoknak, külön sávot kapnak a játékok, miközben száguld a stream, tehát neked lesz az egyik legjobb hálózatod messze földön. Mobil, tablet, notebook vagy asztali PC - mit sem érnek ma már, ha nem kapcsolódnak az internetre. Amennyiben a Wi-Fi vagy a kábeles kapcsolat szakadozik és megbízhatatlan, garantált a hajtépés, a rengeteg bosszúság, ha pedig még lassú is, búcsút inthetünk az izgalmas szolgáltatásoknak, mint a streaming, a letöltések, a privát felhő vagy a többszereplős játékok. Pedig ebből kimaradni hatalmas hiba, és túl nagy nélkülözést jelent ahhoz, hogy csak úgy belenyugodjunk. Az RT-AC88U-val nem csupán az egyik leggyorsabb otthoni hálózatot építheted ki, hanem olyan, stabil és fejlett központra teszel szert, amely hatalmas mennyiségű zsinóros és zsinór nélküli eszközt képes egyszerre ellátni adattal.

Adatok izomból

Első pillantásra egy sportautó elejére hasonlít az Asus RT-AC88U routere, amelyből négy darab, óriási antenna mered a magasba. A látszat nem csal, ez a hálózati központ abszolút csúcskategóriás mind a motorháztető alatt dübörgő hardver, mind a szolgáltatások tekintetében. A gaminghardverek világában jártas felhasználók számára máris árulkodó a fekete-piros színkombináció, és nem is fognak csalódni: az Asus mérnökei pontosan tudják, mitől lesz alacsony a ping, mikor nem szaggat a live streaming, és hogyan fér meg egymás mellett egyszerre több adatfolyam. Jogos elvárás az is, hogy a gigabites internet-előfizetést maximálisan kihasználhassuk, és a Wi-Fi-jel se csak egy-két szobában legyen megbízható.

A nagy antennáknál is jobban árulkodik a router felső kategóriás besorolásáról a hátlap, amelyre a gigabites WAN-port mellé a szokásos mennyiség duplája, összesen nyolc darab gigabites RJ45-csatlakozó került. Ezekkel a lakásban található összes eszközt rákapcsolhatjuk stabil, kábeles hálózatunkra, sőt, megfelelő NAS-okkal és munkaállomásokkal a dupla gigabites összeköttetés sem jelent gondot.

A hatalmas sebességhez elengedhetetlen a megfelelő jelfeldolgozó chip, ami az RT-AC88U esetében egy dupla magos, 1,4 GHz-es Broadcom SoC. A zsinór nélküli részleg abszolút jövőbiztos: a 802.11ac-1734 sebesség mellett az Asus mérnökei egy speciális, NitroQAM üzemmódot is beépítettek, amely 2,4 és 5 GHz-en is elérhető, és minden eddiginél nagyobb sávszélességet kínál (1000, illetve 2167 Mb/s-ot).

És ez még nem minden: két, még ennél is fontosabb technológiát szintén megkapunk. Az egyik a Beamforming, amely kifejezetten a kliens irányába erősítve küldi el a jelet. A másik a MU-MIMO, ami által rengeteg eszköz kapcsolódhat a routerre anélkül, hogy egymás sávszélességét csökkentenék.

Gyorsítósáv a játékoknak

Felsoroltunk már jó néhány érdekes, jövőbemutató funkciót és portot az RT-AC88U-val kapcsolatban, de mit sem ér a hardver, ha nem tudjuk megfelelően kihasználni. Legyen akár konzol, mobil vagy természetesen gaming-PC, nagyon fontos, hogy ha játszunk, semmi se zavarja a folyamatos adatkapcsolatot. Ehhez az RT-AC88U rendszere profi, akár automatikusan, akár kézzel vezérelt QoS sávszélesség- és prioritásszabályzást kínál, hogy mindig a játék (és a streaming) kapja a főszerepet. Az internet irányában sem kell a véletlenre bíznunk a kapcsolat sebességét, a router beépítetten kezeli a WTFast szolgáltatást, amely a Gamers Private Network (GPN) segítségével automatikusan megtalálja az ideális, legrövidebb útvonalat gépünk és a játék szerverei között, ezzel pedig akár 30-60 százalékkal alacsonyabb ping, és jelentősen kevesebb csomageldobás mellett ölhetjük az ellent.

Az Asus routerének magyar nyelvű menüjében minden beállítást gyorsan és egyszerűen elvégezhetünk, és egy-egy kattintással az extrákat is aktiválhatjuk. A három-három vendég-Wi-Fi-hálózat, a távolról, mobilról is vezérelhető szülői felügyelet, az OpenVPN-szerver és a fejlett tűzfal még csak a kezdet. A védelmi rész képes blokkolni a kártékony támadásokat, weboldalakat már a routeren, letiltani a fertőző klienseket, és sebezhetőségi vizsgálatot futtatni saját magán. Az USB 3.0 és USB 2.0 port rengetegféle eszközt támogat, így a 4G-modem mellett nyomtatót és külső adattárolót is ráköthetünk. Utóbbival olyan extra szolgáltatások válnak elérhetővé, mint a médiaszerver, az FTP vagy a sokak által nagyon kedvelt letöltőközpont. Az Asus nem feledkezett meg a mobilapplikációkról sem, így a világon bárhonnan, bármikor elérhetjük otthoni hálózati központunkat annak minden extrájával együtt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)