Hirdetés

Atari VCS - kiderült az új konzol ára, és az is, hogy mit fog tudni

|

Nem egy átlagos retro gép lesz, PC-ként is használhatjuk.

Hirdetés

A Nintendo példáján felbuzdulva sokan próbálkoztak retro konzolokat a piacra dobni, de nem mindenki járt sikerrel. Az Ataritól is kitelt volna, hogy kiad egy 2600 minit, viszont ehelyett valami sokkal érdekesebbet fogunk kapni hamarosan.

Hirdetés

A részben közönségi finanszírozással megvalósuló Atari VCS konzolt egy 14nm-es Ryzen APU (Raven Ridge 2) hajtja két Zen CPU maggal és Vega grafikus vezérlővel, melyekkel akár 4K-s felbontás mellett is játszhatunk 60 fps-sel (nyilván nem mai AAA címeket). A 400-as változat 4 GB RAM-mal, a 800-as 8 GB-tal érkezik, a belső tárhely pedig mindössze 32 GB-os, de USB-s külső tárolókkal bővíthetjük a kapacitást. A gigabites LAN portnak, a HDMI 2.0 csatlakozónak, a 4 USB-nek, valamint a 802.11n-es Wi-Fi és 4.0-s bluetoothnak köszönhetően a csatlakozással sem lesz probléma, támogat PC-s perifériákat.

Megjelenésekor több mint 100 klasszikus játékot találunk majd rajta, de később tovább bővítik a felhozatalt. Lejátszik 4K HDR videókat, Sandbox módban pedig telepíthetünk rá egy második operációs rendszert (a módosított Linux mellé), ami lehet akár Windows is, így elvileg bármilyen játékot futtathatunk rajta, de kérdéses, hogy milyen minőségben. Az alap változat 250 dollárba, a VCS 800-as, egy klasszikus és egy modern kontrollerrel megpakolt kiadás 389,99 dollárba kerül. A támogatók decemberben kaphatják meg, azok pedig, akik most rendelik elő, 2020. márciusában számíthatnak rá. Nem kimondottan olcsó, de láthatóan mindent megtettek azért, hogy a lehető legtöbbet kínálja. Majd kiderül, mennyire jó üzlet befizetni rá.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)