Hirdetés

Átdolgozott PlayStation 5-öt dobott piacra a Sony

|

Ausztráliában bukkantak fel az új modellek, melyek két ponton is fejlődtek az elődhöz képest.

Hirdetés

Nincs már túl messze a next-gen konzolok megjelenésének első évfordulója, ám a PlayStation 5 beszerzése továbbra sem könnyű feladat. Akik viszont hónapok óta várnak a gépre, könnyen lehet, hogy már a fejlesztett verziót kapják kézhez, Ausztráliában ugyanis felbukkantak ezek a modellek.

Elsőként a Press Start adott hírt a boltokba került újdonságokról, melyek két apró, de nem elhanyagolható jelentőségű változtatással javítják az eredeti koncepciót, elvileg a digitális és a lemezes verzión egyaránt.

Hirdetés

Az egyik, hogy a Sony egy kézzel is hajtható fejjel látta el a PS5 talpát rögzítő csavart, így könnyítve meg a váltást a fekvő és az állított pozíció között. Emlékezetes, hogy a kötelező szerelgetést többen is kritizálták a PS5 technikai bemutatójának premierjekor, a Microsoft pedig azzal csapta le a magas labdát, hogy az Xbox Series X-et bezzeg csak el kell dönteni.

Az új és a régi csavar. Fotó: Press Start

Az új csavarral viszont legalább a szerszámtól megszabadulhatunk, míg a másik változás az, hogy 300 grammal könnyebbé vált a konzol. Ez már júliusban kiderült a Digital Edition frissített használati útmutatójából, ám egészen eddig kellett várni az első példányok felbukkanására.

A Sony nem jelentette be hivatalosan a frissítést, így azt sem tudni, hogy pontosan minek köszönhető a súlycsökkentés. Valószínű azonban, hogy az új, hatékonyabb vezeték nélküli kommunikációs modulnak is szerepe lehet a dologban, melynek érkezése tavasz óta nem titok, hála a gyártó regisztrációs dokumentumainak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A régi modellek CFI-1XXX modellszámmal szerepelnek, az újaknál viszont a CFI-11XX sémát alkalmazza a Sony. Fogalmunk sincs, hogy ezek mikor bukkannak fel a hazai boltok készletében, de nagyjából mindegy is, hiszen a hónapok óta váró megrendelők valószínűleg a régi csavarral és a súlyfelesleggel is örömmel kibékülnének, ha végre megkapnák a konzoljukat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)