Hirdetés

Avermedia Live Gamer család - felvevőkártyák minden eshetőségre

|

A konzolok és tévék fejlődésével folyamatosan változnak az elvárások, az Avermedia pedig igyekszik a lehető legjobban megfelelni a felhasználók igényeinek.

Hirdetés

A Live Gamer család három új tagját már azoknak találták ki, akik 4K-ban akarják élvezni a videojátékokat. Hiába van egyre több embernek 4K-tévéje, nem mindenki akar ilyen felbontásban rögzíteni, mert viszonylag kevesen fogyasztanak 4K-s gamertartalmat, arról nem is beszélve, hogy a nagy felbontású videók rengeteg helyet foglalnak a merevlemezünkön, így sokan helytakarékossági szempontok miatt is megmaradnak a full HD-nál. Szerencsére nem csak a két véglet létezik, vagyis nem kell lemondania a 4K-játékról annak, aki csak 1080p-ben akar rögzíteni.

Hirdetés

Live Gamer Extreme 2

Ezt a kártyát azoknak találták ki, akik 4K 60 fps-sel szeretnek játszani, de a videókra nincs szükségük ilyen felbontásban. A Extreme 2 automatikusan leskálázza a rögzített gameplayt full HD 60 fps-re anélkül, hogy bármilyen módon befolyásolná a tévén megjelenő képet. A kártyát minden felhasználó egyedivé is teheti, hála a lepattintható fedlapnak, így a streamerek és videósok itt is ráerősíthetnek egy kicsit a saját brandjükre. A gyári RECentral szoftverbe egyébként az ehhez használható képszerkesztőt is beépítették, így mindenki villámgyorsan összedobhatja saját dizájnját.

Live Gamer Ultra

A következő lépcső az LGU, amely minden szempontból magasabbra teszi a lécet. A 4K 60 fps-es átjátszás mellett itt már HDR-támogatást is kapunk, így amennyiben a tévénk és a játék kompatibilis, élénkebb színekre számíthatunk felvétel közben is. Magukat a videókat felvehetjük 4K 30 fps-ben, de ha áldozunk egy kicsit a felbontásból, akár sokkal magasabb képfrissítést is elérhetünk. Az LGU támogatja a 240 Hz-es átjátszást is full HD felbontásban, rögzíteni pedig 120 fps-sel tudunk 1080p-s beállításnál.

Live Gamer 4K

Ha ez sem lenne elég, akkor itt a legnagyobb testvér, a Live Gamer 4K, amely nem ismer lehetetlent. Ez a kártya 4K 60 fps mellett, HDR-támogatással tud nemcsak átjátszani, de rögzíteni is, full HD-ban pedig másodpercenként 240 képkockával is tudja mindezt. Ennél többet konzolból lehetetlen kicsikarni, de még egy csúcs-PC-ből sem könnyű. Mivel jelen esetben egy beépített kártyáról beszélünk, a gyártó szerette volna, ha az beleillik az egyre divatosabb RGB összképbe, így ezt is felszerelték a megfelelő világítással, amit közvetlenül a gyártó saját szoftveréből, a RECentralból vezérelhetünk, hogy gépünk fényeihez igazodjon.

Természetesen mindhárom kártya szinte észrevehetetlen válaszidővel dolgozik, így a felvétel semmilyen módon nem nehezíti meg a játékot még a kompetitív lövöldék esetében sem, ahol nyilván nagyon fontos, hogy azonnal reagálni tudjunk a képernyőn történő dolgokra. Emellett mindhárom felvevőkártya mellé megkapjuk a rögzítésre és streamelésre kifejlesztett RECentral alkalmazást, amivel YouTube-ra és Twitchre is készíthetünk élő adásokat, összeállítva saját overlayünket behúzott képekkel és dinamikus elemekkel. Szintén érdemes letölteni a Power Director 15 alkalmazást a gyártó oldaláról, amivel akár 4K-videókat is szerkeszthetünk.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)