Hirdetés

AVerMedia Live Streamer MIC 133 - találd meg a hangod

|

Játék a haverokkal, vlogolás, stream vagy konferenciabeszélgetés? Itt egy mikrofon, amit bármihez használhatsz.

Hirdetés

Bár a legtöbb kezdő videós sokadrangúnak gondolja, mégis a megfelelő hangminőség az egyik legfontosabb dolog, amire figyelmet kell fordítania egy youtubernek.

Hirdetés

Mert lehet akármilyen rosszul beállított a snitt, szemcsés a kép vagy kiégett a felvétel, sokkal valószínűbb, hogy valaki meg fogja nézni, mint akkor, ha a videó folyamatosan recseg, és egy szót sem lehet érteni abból, ami elhangzik. Márpedig ha a webkamera beépített mikrofonjával vagy a telefon, esetleg a fényképezőgép saját hangfelvevőjével akarsz rögzíteni, akkor sohasem lesz minőségi a végeredmény. Szintén problémát jelent, hogy a különböző élethelyzetek és felvételi helyszínek egészen más technológiát követelnek meg, így a legtöbb vlogger kénytelen külön asztali, kamerára szerelhető és telefonos mikrofont is venni, ha sokoldalú tartalmat akar előállítani. Ez pedig nemcsak rengeteg extra költséggel jár, de azt is eredményezi, hogy egyetlen célra használható, sokszor egyáltalán nem univerzális eszközökkel töltik fel a kelléktárukat egyetlen, sokoldalú kiegészítő helyett.

Egy mindenkiért

Az AVerMedia Live Streamer MIC 133-at úgy alakították ki, hogy minden helyzetben megfeleljen. Az aprócska kondenzátormikrofon egy 3,5 mm-es jackcsatlakozóval van felszerelve, így asztali géppel, laptoppal, digitális kamerával és okostelefonnal is kompatibilis. Mivel az okostelefonok általában négypólusú TRRS-csatlakozóval (ez ugye egyben kezeli a mikrofont és a fülhallgató-kimenetet), a digitális kamerák pedig kizárólag hárompólusú TRS-csatlakozóval vannak felszerelve, előbbi esetben egy átalakítót is kell használnod, de ezt az adaptert a gyártó mellékelte a dobozban. Ráadásul egy extra fejhallgató-kimenettel is ellátták a mikrofont, így élesben vissza is hallgathatod a rögzített hangot, nem kell cserélgetned a kábeleket, mint a legtöbb hasonló mikrofon esetében, ha egy fülessel vissza akarod hallgatni a felvételt.

A kialakításnak köszönhetően jól szűri a külső zajokat, csak szemből rögzít, vagyis az oldalról és hátulról érkező zavaró dolgok csak minimálisan hallatszódnak be a videódba, ráadásul deadcatet, vagyis speciális, szőrös szélfogót is kapsz hozzá, ami kifejezetten hasznos a kültéri felvételekhez. A kamera mellé járó fémállvánnyal bárhol felállíthatod, de természetesen úgy alakították ki a talpát, hogy kompatibilis legyen a digitális fényképezőgépek és kamerák tetején található vakutartóval is (ugyanilyen van egyébként a legtöbb szelfiboton is, így okostelefonokkal sem lesz probléma az elhelyezés), így stabilan rögzítheted.

Minőség bárhol, bármikor

A kifejezetten sokoldalú eszközt tehát a szobádból intézett forgatások, valamint bármilyen kültéri felvétel, vlog, esetleg live streamek során használhatod. Talp nélkül mindössze 30 grammot nyom, de azzal együtt is könnyebb, mint egy átlagos egér, így aztán bárhová magaddal viheted a hozzá járó hordtáskában, szinte semennyi helyet sem foglal. Ennek köszönhetően azon túl, hogy a kamerával felvett videóknál lehet hasznos útitárs, akkor is, ha nem a megszokott stúdióból streamelsz, hanem külső helyszínről kell egy laptoppal adást közvetítened, vagy egyszerűen csak rögzítened. Az eszközzel értelemszerűen elsősorban a gamereket és a videós tartalomgyártókat vették célba, de azok is profitálhatnak belőle, akik gyakran csatlakoznak konferenciabeszélgetésekhez, vagy használják a Skype-ot és egyéb videós chatprogramokat, hiszen a minőségi hang ilyenkor is kulcsfontosságú.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)