Hirdetés

Az Xbox Edinburgh tényleg a Microsoft harmadik új konzoljának munkaneve lenne?

|

Egyre vadabb pletykák kezdenek el terjedni egy titokzatos, harmadik új Xbox konzol kapcsán, de azért még nem kell rögtön sokkot kapni.

Hirdetés

Hivatalosan ugyan még mindig nem jelentették be, de gyakorlatilag immár nyílt titoknak számít, hogy érkezik egy gyengébb teljesítményű, ugyanakkor kedvezőbb árú következő generációs konzol is a Microsofttól, ez lesz a korábban Lockhart kódnéven futó Xbox Series S. Most viszont arról lehet hallani, hogy elvileg dolgoznak még egy gépen, ami Xbox Edinburgh néven készül. Lássuk, mik is a konkrét tények. 

Hirdetés

Az Xbox One S operációs rendszerében turkálva bukkantak rá a titokzatos, "Edinburgh" kódnevű projektre, ami a jelek szerint tehát valóban létezik. Ugyanakkor semmit sem tudunk arról, hogy ez valójában mit is takar. Új VR headsettől egy formabontó kézikonzolig temérdek ötletet bedobtak az élénk fantáziával megáldott nethuszárok, de a tényleges megfejtés bizony nincs senkinek sem a birtokában.

A legnépszerűbb teória szerint az Edinburgh egy harmadik Xbox Series konzolt takar, netán épp egy olyat, ami teljesítményében megegyezik a Series X-szel, ugyanakkor hiányzik belőle az optikai meghajtó - ezt a megoldást választotta ugyebár a Sony is a PlayStation 5 esetében. Nem véletlen, hogy sokan egyből erre asszociáltak, hiszen az Xbox Edinburgh projekt hírét a Windows Central egyik munkatársa, Jez Corden egy olyan tweetben osztotta meg, amiben az Xbox Series S és Series X konzolokkal állította párhuzamba. Persze később nem győzött ő sem magyarázkodni.

Egyelőre tehát annyit tudunk, hogy az Xbox Edinburgh projekt létezik, de tulajdonképpen bármit takarhat. A legreálisabb tippnek egyébként szerintem az tűnik, hogy az XCloud streamingrendszerhez lehet valami köze.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)