Hirdetés

Az Xbox Elite-hez hasonló Pro kontrollerrel készülhet a Sony

|

Egy közismert bennfentes már a prototípust is látta, így a PS5 Pro kontroller extra funkcióira is fény derülhetett.

Hirdetés

A Microsoft még 2015-ben dobta piacra az Xbox One Elite kontrollert, amely egyebek mellett cserélhető thumbstickekkel, extra beviteli lehetőségekkel és gumírozott markolattal szolgálta ki a prémium funkciókra vágyó játékosokat. Azóta megkaptuk a vezérlő második generációját is, a Sony és a PlayStation viszont nem ugrott fel a vonatra.

Ez azonban még változhat, a közismert játékipari újságíró/szivárogtató, Tom Henderson legfrissebb jelentése alapján ugyanis már a japánok is készülnek egy hasonló kontrollerrel, ami hamarabb bemutatkozhat, mint gondolnánk.

Hirdetés

Az értesülés egy meg nem nevezett forrástól származik, aki még képeket is küldött Hendersonnak a prototípusból, ám feltételül szabta, hogy nem oszthatja meg őket a világgal. Így aztán csak az írásos leírására támaszkodhatunk, de ez is elég izgalmas. A Hunt (vadászat) kódnéven fejlesztett kontrollerre "PS5 5 Pro kontrollerként" hivatkozott a forrás, de ez még nem jelenti, hogy a Sony is így fog.

A DualSense már jól ismert dizájnját idéző új vezérlő legnagyobb attrakciója, hogy állítólag teljes egészében cserélhetők a thumbstickjei, tehát akkor sem kell a szervizhez fordulni vele, ha esetleg előjön a rettegett driftelés (amikor a joyok valamelyike magától regisztrál bevitelt). A ravaszokra extra határolók kerülnek, alul pedig ott figyelnek a hardcore gamereknek szánt eszközökön kötelező kelléknek számító benyomható fülek (flappy paddle) is. Nem hiányzik az extra markolat sem, ami Henderson szerint a képek alapján eltávolítható lesz.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A megjelenési dátumot illetően a forrás csak annyit tud, hogy "hamarosan" leleplezhetik a kontrollert, másoktól viszont Henderson úgy értesült, hogy a kékek a hónap végén új hardvereket (de nem konzolt) készülnek bemutatni, így a jelentés fényében jó esély van rá, hogy az egyik a PS5 Pro kontroller lesz. Mindazonáltal nem árt megjegyezni, hogy Henderson sem tévedhetetlen, szóval kár lenne feltörni a perselyt a hivatalos megerősítésig.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)