Hirdetés

Az Xbox Series S már az Xbox One X szintjét sem ugorja meg visszafelé kompatibilitásban

|

A Xbox Series X nemrég bejelentett kisebbik testvére szintén támogatja majd a jelenlegi generációra megjelent játékokat, de azért van egy fájó csavar.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt a Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy az Xbox Series X mellett piacra fog dobni egy egyszerűbb, de megfizethetőbb alternatívát is az Xbox Series S képében. A legnagyobb különbség ugye a lemezmeghajtó hiánya, de most egy hivatalos közleményből kiderült, hogy azért lesznek még apróbb eltérések abban is, ahogyan a játékok futnak.

Hirdetés

Azt ugye már tudjuk, hogy az Xbox Series X kompatibilis lesz az Xbox One-ra megjelent játékokkal, viszont eddig nem volt egyértelmű, hogy az Xbox One X-en elérhető extrák megjelennek-e a Series S-en is. A Microsoft egyik szóvivője szerencsére válaszolt a Gamespew magazin felkeresésére és rögtön tisztázta is a kérdést:

"Az Xbox Series S a legmegfizethetőbb következő generációs konzol lesz, ami 1440p felbontásban és 60 fpssel lesz képes megjeleníteni a legújabb játékokat. Annak érdekében, hogy a legmegbízhatóbb visszafelé kompatibilitást tudjuk biztosítani, a Series S minden előző generációs játék Xbox One S változatát fogja majd futtatni, viszont jobb textúraszűrés, több fps és gyorsabb töltési idők mellett."

Összefoglalva ez azt jelenti, hogy ha egy Xbox One játék kapott valamilyen grafikai tuningot az Xbox One X-en, akkor az a Series S konzolon már nem lesz elérhető. Ettől persze nem fognak ezek a játékok sem szörnyen kinézni, de ha valaki tényleg a maximumot akarja minden játékból kipréselni, akkor ezt vásárlás előtt érdemes lehet észben tartani.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)