Hirdetés

Zajtalanul a városban: Skullcandy Venue gyorsteszt

|

Ahogy eltűnik a jack a mobilokról, úgy keresik egyre többen a Bluetooth-fejhallgatókat, és ha már új fülest vásárolnak, az aktív zajszűrést is szeretnék megtapasztalni. A Venue ezt néhány trükkel is megfejeli, ráadásul ezek az extrák nem csupán ötletesek, de hasznosak is az utcán és otthon egyaránt.

Hirdetés

Nem teljesen értünk egyet azokkal a mobilgyártókkal, amelyek az Apple minden rezzenését lemásolják mind a mai napig. Persze járt ez már előnnyel is, de a jackcsatlakozó elhagyása semmiképpen sem tartozik ezek közé. Azzal indokolják döntésüket, hogy csak a csatlakozó elhagyásával lehet vékonyabb és szenzorszigetes kialakítású készüléket létrehozni, de fogadni mernénk, hogy sokan nem bánnák, ha telefonjuk 1-2 mm-rel vastagabb volna, de cserébe lenne rajta jackcsatlakozó is.

Hirdetés

A folyamat azonban beindult, és leállíthatatlan, csupán azzal vigasztalódhatsz, hogy egyre olcsóbban lehet találni a piacon mind jobb hangminőségű, zsinór nélküli füleseket. A sorból nem hiányozhatott a Skullcandy sem, amely jól ismert a hazai piacon divatos füleseivel. A Venue ugyanakkor nem a filléres modellek csatájába kíván beszállni, erről árulkodik 60 ezer forintos ára is. Ennyi pénzért a cég nem csupán igényes kialakítást, de jó hangminőséget és aktív zajszűrést is ígér. Leteszteltük, mire képes a Skullcandy felső polcos fülese.

Trükkök a tömegnek

A fekete és fehér színben elérhető, közepes méretű fejhallgató viszonylag puha párnázású, egypántos rögzítést használ, ami a megszokott dizájn az utcai viseletre szánt modellek piacán (a kétpántos kialakítás kényelmetlenül nagy lenne közlekedéshez). A Venue viselése kényelmes, a fémmel erősített, de minden négyzetcentiméterén műanyaggal vagy párnával borított pánt erősen tart, így még némi headbangelést is kibír, ha éppen a Metallicához ér a zenelejátszás.

A díszítésektől és mintáktól mentes, ovális fülkagylók közül az egyikre a ki- és bekapcsoló, valamint az aktív zajszűrés gombja, a másikra a hangerő- és a vezérlőgomb került. Utóbbi pillanatmegállításra és a Google Asszisztens előhívására használható, a hangerő gombok 3 másodperces nyomva tartásával pedig számugrásra veheted rá mobilodat. A jobb oldali kagyló alján található microUSB-n keresztül lehet tölteni a Venue-t, illetve kábeles, analóg kapcsolatot is használhatsz. Ez utóbbi nagy előny, így (amennyiben szerencsésen jackcsatlakozós a mobilod) nem olyan fájdalmas csapás, ha menet közben merül le a Venue akkumulátora. Ha mégis ebbe a kellemetlen szituációba csöppennél jackmentes okostelefonoddal, jó hír, hogy 10 perces töltéssel újabb 5 óra üzemidőt nyerhetsz, köszönhetően a Rapid Charge funkciónak.

A Skullcandy nem állt meg az alapszolgáltatásoknál, Tile-kompatibilitást is beépített. Ez egy app közreműködésével segít egyszerűen megtalálni fülesedet, ha nem emlékszel, hová is tetted legutóbb. A monitorüzemmód is ötletes és hasznos funkció: egyetlen gombnyomásra a zene (vagy film, vagy játék) hangja a háttérbe vonul, a zajszűrés lekapcsol, és a füles megmozdítása nélkül hallani fogod, mit mondanak neked, újabb gombnyomásra pedig ismét a zenéé a főszerep.

Hifisták kíméljenek

Kialakításából, szolgáltatásaiból is egyértelmű, hogy a Venue nem a vájtfülű hifikedvelőknek készült, hanem az egész nap közlekedő, rohangáló embereknek, akik külső zajok nélkül szeretnék élvezni a zenét. A Venue hozza a szolgáltatások kötelező szintjét, ezeken felül a Tile-kompatibilitás, a gyorstöltés és a monitorüzemmód hasznos extra, a hordozótáskának és a kábeles módnak pedig külön örültünk. A Bluetooth-kapcsolat végig stabil volt, és az aktív zajszűrés is jól végezte a dolgát. Hangizolációja azonban nem a legjobb, hangzása is lehetne tisztább: a hangot színezi, a mélyek abszolút előtérben vannak, és kissé zavaros a középtartomány - szerencsére a magasak többnyire hallhatók. A Venue tisztességes, jól megépített fejhallgató utcára. Kissé barátságosabb áron lelkesebben ajánlanánk, bár a teszt készítésekor egy ajándék powerbank is járt mellé.

A GameStar olvasói 20% kedvezménnyel szerezhetik be a Skullcandy Venue fejhallgatót, sőt minden egyéb headphones.hu által forgalmazott terméket 2018 végéig. Ehhez a headphones.hu oldalon a GS2018 kuponkódot kell alkalmazni. További infókkal itt is szolgál a forgalmazó: facebook.com/skullcandyhungary.

INFO

Forgalmazó: Case Trade Kft.
Ár: 59 990 Ft
Web: headphones.hu

Specifikáció:
40 mm-es hangszórók;
20-20 000 Hz frekvencia-átvitel;
97,3 dB érzékenység;
zárt kialakítás, aktív zajszűrés;
Bluetooth- és kábeles kapcsolat;
microUSB-s gyorstöltés, hordtáska;
monitormód, Tile-kompatibilitás;
24 óra üzemidő;
250 g

Pro:
visszafogott külső, jó aktív zajszűrés, Tile, hordtáska, monitormód

Kontra:
gyenge hangizoláció, színezett hang, kissé magas ár

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)