Hirdetés

Borítékolható volt a DualSense kontrollerek meghibásodása

|

A PlayStation 5 kontrollerével kapcsolatban egyre több a panasz, néhányan pedig már igyekeznek feltárni a meghibásodás okát.

Hirdetés

Elég nagy problémával áll szemben a Sony, ugyanis amellett, hogy egyre több a beérkező panasz a PS5 DualSense kontroller meghibásodására, egy New York-i ügyvédi iroda beperelte ezzel kapcsolatban a vállalatot. Az úgynevezett drifting, vagyis sodródási hiba lényege, hogy a kontroller joystickjei anélkül is mozgást érzékelnek, hogy a játékosok egyáltalán hozzáérnének az analóg karokhoz. A jótállási idő alatt ugyan cserélhetők a tavaly novemberben megjelent eszközök, de sem a Sony, sem a felhasználók számára nem lenne ideális, ha sokáig problémás lenne az új DualSense.

Hirdetés

A hiba okait már többen is keresik, többek között az iFixit csapata is, akik már szétkapták a kontrollert, és bemutatták, hogy az egyes modulok (amortizálódó potenciométer, kinyúló rugó satöbbi) miként járulnak hozzá a problémához. A DualSense szétszedése egyébként nem is olyan egyszerű, ami megnehezíti azt a lehetőséget, hogy valaki egyszerűen csak kicserélje a kontroller hibás joystickjét.

Hasonló gondokkal küzdött egyébként a Nintendo Switch Joy-Conja, továbbá az Xbox Elite kontrollerek esetében is előfordult a drifting meghibásodás. Remélhetőleg a Sony mielőbb megoldást talál, mert a DualSense folyamatos cseréje nyilvánvalóan nem fenntartható hosszabb távon.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)