Hirdetés

Valaki a Commodore 64-hez készített VR szemüveget

|

Még hogy a VR csak a gazdagok kiváltsága!

Hirdetés

Annak ellenére, hogy az elmúlt hónapokban érezhetően csökkent a VR szemüvegeket és a hozzájuk szükséges PC-s hardverek ára is, még mindig sok százezer forintról van szó akkor, amikor egy ilyen szettről beszélgetünk.

Hirdetés

Valakinek eszébe is jutott, hogy ha még úgysem tökéletes az élmény, hiszen a PC-s és konzolos változatok is küzdenek kisebb-nagyobb problémákkal, akkor miért ne lehetne egy korábbi platformra VR-t készíteni. És most nem az Xbox 360-ra vagy a PlayStation 2-re gondolunk: a 64Jim64 néven ismert úriember egy kifejezetten retro megoldást választott és Commodore 64-hez csinált VR szemüveget.

Ennek alapját egy 10 dolláros műanyag VR szemüveg ház adja, amibe egy 26 dolláros LCD kijelzőt épített rengeteg ragasztó segítségével. Egy kis trükközés meg egy mutatós VR64 matrica, és már kész is van a szemüveg, amivel elképesztő beleélés mellett nyomhatjuk a Street Defendert.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)