Hirdetés

Cougar Immersa teszt - gamer fejhallgató mindenhez

|

Kényelmes, szép, korrektül szól, és mindennel működik, amivel csak használni szeretnéd - a Cougar Immersa fülese hozza azt, amit ebben az árkategóriában elvárhatunk.

Hirdetés

Itthon csak az utóbbi egy-két évben kezdett el nyomulni a jövőre már tízéves Cougar Gaming, mely az egerektől és a billentyűzetektől kezdve a tápokon és házakon át mindent gyárt, még gamer széket is. A cég a minőséget a kedvező árral próbálja ötvözni, minek köszönhetően rohamosan terjeszkedik, és egyre népszerűbb a szűkös büdzsével rendelkező gamerek körében. Nálunk most az Immersa járt, ami nagyjából 15000 forintba kerül, és bár néhol kompromisszumot kell kötnünk, összességében egy elég jól összerakott cuccról van szó.

Hirdetés

Megnyerő külső

A dobozt nem pakolták túl, a fejhallgató mellett egy kis papírt találunk az alapvető használati utasításokkal, tulajdonságokkal, valamint egy átalakítót, amivel a 3,5-es csatlakozót kettéoszthatjuk, így PC-vel, táblagépekkel, és azoknál, akik jack-es kontrollerrel játszanak (a DualShock 4 eleve az, az Xbox One-os kontrollernek pedig csak az első változatain nincs ilyen bemenet), konzolokkal is könnyen használható. Drivert nyilván nem kell telepítenünk, instant működik, viszont ennek megfelelően nem is tudunk semmit állítani szoftveresen.

A két, óriási (100mm-es átmérőjű, ezért ha nem akarjátok, hogy az utcán utánatok nézzenek, inkább ne vigyétek ki) fülpárnát két, narancssárga, gumival bevont fém merevítő tartja össze, középen pedig egy rugalmas műbőr pánt simul a fejre. A párnák szintén műbőrből készültek, ami nyáron problémás lehet a szellőzés (illetve annak hiánya) miatt. A párnák szabályos kör alakúak, úgyhogy nem illeszkednek pontosan a fülekre, de azok kényelmesen elférnek benne. A headset könnyű, anélkül marad stabilan a fejen, hogy szorítaná azt, viszont aki a nyakába szeretné rakni, az készüljön rá, hogy fojtogatni fogja; nem fokozatosan állítható, ezért mindig az alaphelyzetére, avagy a legszorosabb állapotra próbál beállni. A dizájn része még két, csillogó, csiszolt fémes hatású Cougar logó. A mikrofon a bal párnában elrejthető, rugalmas műanyag. A 2,1 méteres, szövettel bevont, nem eltávolítható kábelen található a hangerőszabályzó és a mikrofon némítókapcsolója. Ez a rész nem csiptethető, de talán ezzel együtt lehet élni. Érdekes, hogy iOS-en a mikrofon némítógombja valójában nem némít, hanem megállítja vagy elindítja az épp fogyasztott tartalmat, legyen az zene vagy film. Ez igazából hasznosabb is mobilon.

Csak a lövéseket halljam

A hangzásról két 40mm-es neodímium mágnessel ellátott membrán gondoskodik, 20-20000 Hz-es a frekvenciaátvitele és 32 Ohmos az ellenállása. A magas hangokkal jobban elbánik, mint a mélyekkel, középen nem tökéletes, de equalizerrel finomítható; zenehallgatásnál nem kiugróan jó, csak korrekt, viszont mivel gamer füles, így az a fontosabb, hogy játékokban hogy szól - ott pedig kielégítően. Jól kihozza a lövések, lépések hangját, tisztán hallani a társak beszédét is. A párnák jól hangszigetelnek, csak cserében bent tartják a hőt is. A mikrofon is szűri a zajokat, alapvetően rendben van, hangos és aránylag tiszta hangot ad, de nem a legtisztábbat, amit mikrofon adhat.

A Cougar Immersa tehát egy alapvetően kényelmes fejhallgató, ami inkább játékra való, mintsem zenehallgatásra, és jobb, ha nem a legnagyobb melegben használjátok. Semmi kiugrót nem tud, viszont szép (még óriási párnái ellenére is), és tudja azt, amit az árkategórájában elvárhatunk.

A tesztterméket a Rufusz Computer bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)