Hirdetés

Driftelnek a Nintendo Switch-es kontrollereid? Akkor van egy jó hírünk!

|

A probléma már régóta ismert a Switch-felhasználók körében, de a megoldás egyszerűbb, mint gondolnád.

Hirdetés

Mindig bosszantó, ha a kedvenc kontrollerünk driftelni kezd, azaz valamelyik mikrokapcsoló elöregedése miatt elkezd valamelyik irányba "húzni". Ilyenkor jó esetben újrakalibrálás, esetleg tisztítás, rossz esetben szerviz szükséges a probléma megoldásához.

A jelenség érinti a Nintendo Switch-eket is, egészen pontosan a Switchek Joy-Con nevű, multifunkciós kontrollereit, amelyeket lehet az alapgéphez rögzítve, hordozható módban használni, de működnek önállóan is, illetve felpattinthatóak különféle kiegészítőkre, a sima kézi kontrollerváztól a Ring Fit-ig.

Hirdetés

Az Engadget számolt be róla, hogy a Nintendo már egy ideje ingyenesen javította az amerikai felhasználók driftelő Joy-Con-jait, még úgy is, hogy azokra már 2019 óta nincs garancia a tengerentúlon.

Az elmúlt években az ingyenes javításokat kiterjesztették Latin-Amerikára és Franciaországra is, nemrég pedig a Nintendo bejelentette, hogy a driftelő Joy-Conokat már az Európai Gazdasági Térség, Nagy-Britannia és Svájc területén is díjmentesen javítják majd, akkor is, ha a készülékre már nincs érvényes garancia. Sőt, akkor is, ha megállapítható, hogy a driftelést az intenzív használat okozta.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Európában egyébként is szigorúbbak a fogyasztókat védő törvények, így a Switchekre is 24 hónap garanciát adnak a szokásos 12 helyett. Az Európai Fogyasztóvédelmi Szervezet (BEUC) kézzelfogható győzelemnek nevezte a bejelentést, azonban rámutatott, hogy ez csupán tüneti kezelés, mert ettől függetlenül a Nintendo továbbra is árusíthat egy olyan terméket, amelynek ismert a korai meghibásodásra való hajlama. Emiatt korábban pereket is indítottak a Nintendo ellen, amelynek elnöke, Furukava Suntaro 2020-ban el is ismerte a hibát, amelyért bocsánatot is kért, ettől függetlenül a jelenség a mai napig érinti a Switch-tulajdonosokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)