Hirdetés

Egy szabadalom szerint a DualSense azt is felismeri, kinek a kezében van

|

Az új funkciónak hála nem kell mindenkinek külön bejelentkezni, ha többen játszunk a gépnél, hiszen a kontroller mindenkit beazonosít.

Hirdetés

A szabadalmak közötti csemegézést egyrészt meglehetősen unalmas tevékenység, hiszen az embernek több oldalnyi jogi szöveget és technikai leírást kell átbogarásznia, másrészt viszont néha igazán izgalmas dolgok derülhetnek ki belőle, melyek elárulják, hogy mikre készülnek a játékipar nagy gyártói. Most egy ilyen szabadalom árulta el a PlayStation 5-höz érkező DualSense kontroller egyik lehetséges izgalmas funkcióját.

Hirdetés

Eszerint az irányítóba épített giroszkópok olyan mértékben képesek megállapítani az eszköz pozícióját, dőlésszögét és egyéb tulajdonságait, hogy az alapján azt is felismerhetik, hogy ki tartja azt. Ha egy profillal egyezést talál a kontroller, akkor felajánlja, hogy azt szeretnénk-e használni, mi pedig ezt elfogadhatjuk vagy elutasíthatjuk. Ezzel a PS5-ön kiváltható lesz. hogy mindenkinek külön be kelljen jelentkeznie a profiljába, ha esetleg egy gépnél többen játszunk.

Ráadásul a szabadalom, nem köti ezt a technológiát kizárólag a DualSense-hez, tehát az sem kizárt, hogy a funkciót megkapja a DualShock 4, a Move Motion és a PSVR Headset is. Persze minderre még nem vehetünk mérget, hiszen a gyártók rengeteg szabadalmat jegyeztetnek be, de ezeknek nem mindegyike valósul meg. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)