Hirdetés

Ezért nincs PlayStation 5-ön Dolby Atmos és Vision támogatás

|

Gyorsan törölték a pontos okokat feltáró bejegyzést, de persze ez ilyenkor már nem sokat számít.

Hirdetés

Frissítés: Időközben a Microsoft hivatalosan cáfolta az értesüléseket, állításuk szerint nincs szó semmiféle exkluzív megállapodásról.

Eredetileg írtuk: Van az internetnek egy olyan, sokszor kellemetlen funkciója, hogy nem felejt. Így történt most azzal az Xbox Wire France poszttal is, melyben arról írtak, hogy a Microsoft bizony exkluzív szerződést kötött a Dolby technológiákra, így azok biztosan nem jönnek mostanában más PlayStation 5-re vagy a pletykált Nintendo Switch Próra. A posztban így fogalmaztak:

"Az Xbox Series S és X gépek a megjelenésük óta Dolby Atmos kompatibilisek, a Dolby Vision támogatás pedig még 2021-ben érkezik. Mindkét technológia exkluzív marad további két évig az Xbox gépeken."

Az időközben törölt bejegyzést a Google Cache-nek köszönhetően maradt elérhető.

Hirdetés

A Dolby Atmos támogatás a Series gépeknél nem lehetett kérdés, hiszen a technológia már 2017 óta elérhető volt az Xbox One gépeken is. A bekapcsoláshoz meg kell venni a használat jogát 15 dollárért (nálunk 6400 forintért), azonban ha valaki Xbox Wireless Headsettel játszik, szeptemberig ingyen kipróbálhatja - egyéb esetben 7 napos próbalehetőség áll rendelkezésre bárki számára.

A Microsoft már májusban elérhetővé tette a Dolby Vision HDR támogatást néhány alfatesztelőnek Xbox Series S és X konzolokon, a teljes megjelenés pedig valamikor később, az idei évben várható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)