Hirdetés

Ezért rossz ötlet PS5-játékok lemezeit dugdosni a PlayStation 4-be

|

Bár a generációk közötti kompatibilitás egyirányú, nem kizárt, hogy van olyan felhasználó, aki elgondolkodott azon, hogy vajon fordítva is működik-e a dolog.

Hirdetés

Míg a legtöbben rendeltetésszerűen használják újonnan beszerzett konzoljukat és annak tartozékait, akadnak olyanok is, akik nem létező hibajelenséget kreálva, esetleg a készlethiányos gépet szétverve próbálnak 15 perc hírnévre szert tenni.

Olykor-olykor szakmabeliek is belevágnak kockázatos kísérletekbe, hogy aztán abból okulva a közönségük ne kövessen el hasonló hibát. Pontosan így járt el a PSU csapata is, mely arra volt kíváncsi, hogy vajon mi történik, ha PS5-játékkal etetik meg a PS4-et.

Hirdetés

A srácok a Marvel's Spider Man: Miles Morales PS5-ös verzióját helyezték a régebbi konzol lemezolvasójába, hátha így életre tudják kelteni a játék PS4-es változatát. Ahogy azt előre sejteni lehetett, a próbálkozás kudarccal zárult, és tetejébe még a korong is beszorult, mert a PlayStation 4 megállás nélkül igyekezett beolvasni a lemezt, ám erre képtelen volt, tehát hiába nyomogatták a kiadógombot, nem történt semmi, szét kellett csavarozniuk, hogy hozzáférhessenek.

Ebből a dicstelen véget ért történetből mindenki számára levonható a tanulság: a PS4-es lemezt egy PS5-be helyezve játéktól függően elindul annak PS4-es (illetve bizonyos cross-gen címek esetekben PS5-ös változata), de fordítva már nem.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)