Hirdetés

Bemutatkoztak a Gigabyte AORUS gamer alaplapok és notebookok

|

A Gigabyte az idei CES-en is behúzott egy innovációs díjat, nem véletlenül: Az AORUS termékcsalád új lapjai és notebookjai több szempontból is világelsők, így mindenképp érdemes rájuk odafigyelni.

Hirdetés

Talán nem volt a legszerencsésebb a Gigabyte részéről, hogy péntek 13-ra szervezték a lipcsei sajtótájékoztatót, a mostoha időjárás miatt ugyanis több újságíró gépe is késve érkezett, vagy teljesen törölték. A miénk ha késve is, de szerencsésen landolt, így időben érkeztünk a Dreamhack szomszédágában tartott rendezvényre.

Nem alap a lap

A Kaby Lake generációval együtt bemutatkozott a 200-as alaplapszéria, amely ha nyers erő tekintetében nem is jelent hatalmas előrelépést, számos izgalmas extrával kecsegtet, aminek főleg a gépüket előszeretettel nézegető és mutogató gamerek, valamint az egyedi gépeket építő modderek örülnek majd. Ide tartozik például az RGB Fusion névre keresztelt technológia, amellyel akár egy mobilos alkalmazásból is vezérelhetjük a 16 millió színű LED-eket az alaplapon, amelyeket akár az éppen szóló zenével is szinkronizálhatunk.

Az alaplapok úgy lettek megalkotva, hogy a vízhűtés implementálása se okozzon problémát, ha pedig maradunk a hagyományos ventilátoroknál, a Smart Fan 5 technológiának akár külön-külön is szabályozhatjuk a lapátokat, így ha mondjuk csak a merevlemez hőmérője mutat magasabb értéket, mint szeretnénk, akkor csak az előlapi ventilátort is felpörgethetjük.

A fejlesztés során a VR és a streaming támogatása is fontos szempont volt. Előbbinél az USB DAC-UP 2 jön majd jól, amellyel növelhetjük a portok által leadott feszültséget, ezzel kompenzálva a VR headsetek hosszú kábele által okozott veszteséget, ami így nagyobb stabilitást biztosít. Emellett az új generációs alaplapok mellé egy éves XSplit prémium előfizetést kapunk, valamint modelltől függően egy kupont, amivel akár 40 dollárt is elkölthetünk a Steamen. Így sem a játék beszerzése, sem a közvetítés nem okoz majd gondot.

A gamer notebook is lehet kecses

Miközben a legtöbb gyártó hatalmas szörnyetegeket épít, amik a 6-8 kilós súlynak köszönhetően aligha mondhatóak hordozhatónak, a Gigabyte mérnökei a mobilitást helyezték előtérbe, így még a GTX 1080-nal szerelt, 17 hüvelykes Aorus X7 is csak alig 25 mm vastag, és a súlya is csak 3 kiló körül van. Emellett olyan extrák várnak ránk, mint a 120 hertzes QHD felbontású G-Sync panel, a Thunderbolt 3-as csatlakozó, vagy épp a 16,8 millió színben pompázó megvilágított billentyűzet, amelynek minden egyes gombját külön is konfigurálhatjuk.

Ha valaki egészen kis méretű gamer notebookot keres, annak az Aorus X3-as széria lehet érdekes, amibe egy 3200x1800-as felbontású IGZO panel, egy i7-es Kaby Lake processzor és egy GTX 1060 került. A CES 2017 innovációs díját a középen elhelyezkedő X5 húzta be, amelynek 2,5 kilós, alig 22 mm vastag házában egy GTX 1070, akár 64GB RAM és természetesen egy Core i7 várja a vásárlókat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)