Hirdetés

Mégsem működik majd teljesen vezeték nélkül a Google Stadia kontrollere

|

Megjelenéskor csak a Chromecast Ultrán keresztül tudunk majd kábelek nélkül játszani.

Hirdetés

Nagyjából egy hónap van hátra a Stadia megjelenéséig, így a Google egyre több infót oszt meg róla, hogy felkeltse az emberek figyelmét. Egy kis videóban tűnt fel a rajongóknak, hogy a szolgáltatással együtt kapható kontrollert az ígéretek ellenére vezetékkel ábrázolják a háttérben futó animációkon. Nos ez nem véletlen.

Hirdetés

Amikor tavasszal bejelentették a Stadiát, akkor egyből mutattak hozzá egy impozáns kontrollert, melynek legnagyobb előnye az volt, hogy egy pillanat alatt tudtunk egyik készülékünkről a másikra váltani vele, hiszen az eszköz nem a mobilunkra vagy a gépünkre csatlakozik, hanem a Wi-Fire, ezzel téve lehetővé az azonnali átállást. Úgy tűnik azonban, hogy az induláskor ez a mégsem lesz ilyen egyszerű, ugyanis vezeték nélkül kizárólag a Chormecast Ultrával tudjuk majd használni a kontrollert, PC-hez és mobilhoz egy USB-C kábelre lesz szükségünk. A Google képviselője elmondta, hogy nagy erőkkel dolgoznak, azon, hogy a kábelt minden készüléken elhagyhassuk, de egyelőre az volt a legfontosabb, hogy a TV-n jól működjön a kontroller, ami valamilyen szinten érthető, ha a konzolokkal szeretnének konkurálni. Ebben a videóban szúrták ki először a problémát:

Ugyan itthon még egy kicsit várnunk kell, de tőlünk nyugatabbra november 19-én jelenik meg a Google Stadia, ekkor derül ki, hogy a többi ígéretüket sikerült-e betartani. A kereskedelmi input lag legalább hagy időt a hibák javítására, és remélhetőleg nálunk már valami életképesebb rendszer debütál majd. Legalábbis ebben reménykedünk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)