Hirdetés

Ha hangos a PlayStation 5, valószínűleg ez az oka

|

Egy francia weboldal járt utána annak, miért fordulhat elő, hogy egyes PS5-ök hangosabbak másoknál.

Hirdetés

Ahogy a PC-k, úgy bizony a konzolok is hangosak tudnak lenni, főleg akkor, ha a hűtési rendszernek komoly munkát kell végeznie, miközben mi éppen kalandozunk egy-egy játékban. Ha esetleg sikerült már beszereznetek egy PlayStation 5-öt, és úgy veszitek észre, hogy zavaróan hangos a hűtése, akkor elképzelhető, hogy a ti példányotokban egy rosszabb minőségű ventilátor kapott helyet.

Hirdetés

A Les Numériques arra lett figyelmes, hogy van némi különbség a tesztelésre kapott és a boltban vásárolt PlayStation 5 hangja között, ezt követően pedig végeztek is egy kísérletet. A csapat szétkapott több PS5-öt is, és így kiderült, hogy az összes konzolban különböző ventilátor szerepel. Ahogy az az alábbi képen is látható, a boltban vásárolt, hangosabb gépben lévő alkatrésznek 17 lapátja van, ezzel szemben a Sony által küldött konzol ventilátorának már 23.

Habár azt nehéz pontosan megmérni, melyik alkatrész a jobb, de az az általános vélekedés, hogy a kevesebb lapáttal rendelkező alkatrésznek gyorsabban kell forognia, hogy átnyomja a levegőt, így pedig értelemszerűen hangosabb is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)