Hirdetés

Ha ismerős volt a PS5 dizájnja, akkor nem veled van a gond

|

Egy gaming PC-ket gyártó cég szórakozott el egy kicsit a Sony kontójára, mivel a frissen bemutatott konzol kísértetiesen hasonlít az egyik gépházukra.

Hirdetés

Mind számítottunk arra, hogy a PS5 kinézetének leleplezése után felrobban majd az internet, és a mémgyárosok tehetségében ezúttal sem kellett csalódnunk. A kissé futurisztikus külső azonban a jelek szerint már más hardvergyártókban is felmerült, ugyanis a Zotac nevű cég most egy kifejezetten szembetűnő hasonlóságra hívta fel a figyelmet.

Hirdetés

A vállalat saját MEK1 nevű gépházuk képét osztotta meg, mellé pedig odarakták a nemrég bemutatott PS5 optikai meghajtó nélkül érkező példányát. A két eszköz színeiben, formatervezésében és kialakításában is kifejezetten hasonlít. A Zotac olasz Facebook-oldalán ennyi kommentet fűzött a dologhoz: "Találd meg a különbséget."

A kinézetbeli egyezés valószínűleg puszta véletlen lehet, de egy kérdést azért mindenképp felvet: vajon tényleg ekkora lesz a Sony következő konzolja? A dizájn leleplezésekor a cég ugyanis nem adott fogódzkodót annak terén, hogy mekkora helyet foglal majd el a nappalinkban az új gép. Egyes források azt állítják, hogy ez lesz a valaha készült legnagyobb konzol, és minden jel arra utal, hogy valóban egy combos eszközzel lesz dolgunk.

Persze azért valószínűleg túlzás lenne egy gamer PC-vel összevetni a PS5 méreteit, de a konzol egyik vezető dizájnere egy azóta eltávolított bejegyzésben azt mondta, hogy a nagy helyre a megfelelő hűtés miatt lesz szükség, hiszen a gépbe felhalmozott bivalyerős hardverek komoly hőt termelnek majd. Mi azért reméljük, hogy nem kell majd megbontani a polcrendszert, hogy elférjen a TV mellett a PS5.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)