Hirdetés

A processzor- és a videokártyapiacon is visszaszorult az AMD

|

Rengeteg PC-s játékos részvételével készült egy felmérés arról, ki milyen gépen játszik, ez alapján pedig a gamerek egyre nagyobb százaléka választott Intel és Nvidia hardvert.

Hirdetés

2017-ben sem lett egyszerűbb annak a dolga, aki egy új gamer PC megépítéséhez vagy gépfejlesztéshez választ alkatrészeket. De egy felmérés alapján egyre inkább egy véleményen vannak a játékosok azt illetően, melyik márkákat érdemes választani.

Hirdetés

Ugyan ebben a statisztikában nem szerepel minden egyes játékos számítógépe, a Steam havi hardverfelmérése kifejezetten árulkodó azt tekintve, milyen vassal rendelkezik az átlagos gamer. Persze az adat torz kicsit, hiszen nem derül ki, hogy az új regisztrálók között vannak nagyon kevesen, akik az AMD-t választották, vagy a már meglévő vásárlóik váltottak, de mind a CPU-k, mind a GPU-k területén csökkent a cég részesedése, ha azt nézzük, hogy az aktív PC-sek tábora milyen konfigurációt használ.

A 2016. decemberi felméréskor még a felhasználók 23,3 százalékának volt AMD videokártyája, addig 2017. végén már csak 8,95 százalék volt a piros csapatban. A kategória nyertese az utóbbi évek trendjeinek megfelelően az Nvidia, akik 58,8 százalékról közel 85 százalékra tornázták fel a részesedésüket. A processzorok tekintetében 21,3-ról esett vissza 8,76 százalékra az AMD-s gépek aránya, míg az inteles PC-ké 78,7-ről 91 százalék fölé kúszott. Ebben a kategóriában egyébként továbbra is a négymagos modellek térhódítása figyelhető meg, ezeknek az aránya 47,9-ről 72 százalék fölé nőtt.

A felmérésből kiderül tovább, hogy a 4K-s forradalom továbbra is várat magára, hiszen a játékosok közel 70 százaléka játszik Full HD felbontásban, ennek a négyszeresét pedig összesen 0,66 százalék monitora tudja megjeleníteni. Az operációs rendszerek között pedig még mindig a Windows 7 a legnépszerűbb, igaz ezt sokan a kínai játékosok beáramlásának tulajdonítják.

Ti milyen konfiggal nyomjátok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)