Hirdetés

Hasznos funkciókat hozott az első Xbox Series rendszerfrissítés

|

Dinamikus hátterek, Game Pass előtöltés és más újdonságok is helyet kaptak az új Xbox update-ben.

Hirdetés

A szerencsésebbek már bezsebelhettek egy Xbox Series S vagy Series X példányt, a kevésbé mázlistáknak viszont jobb esetben napokat, rosszabb esetben heteket kell várniuk a konzoljukra. A Microsoft azonban nem csak a készlethiány megoldásán dolgozik, ugyanis a minap megérkezett a novemberi Xbox rendszerfrissítés, amely az első komolyabb update az új masinák számára - persze az Xbox One tulajok számára is tartogat hiánypótló fejlesztéseket. 

Kezdjük azzal, ami csak Xbox Series S-re és Series X-re érvényes: a dinamikus hátterekből megjelenéskor még csak egy volt elérhető, azonban most hat új változattal egészült ki a felhozatal. Apró, de fontos újítás az Auto HDR címke is, amely az Xbox Guide megnyitásakor bukkan fel és mutatja, hogy az adott játékot megszépíti-e ez a technológia az új hardvereknek köszönhetően.

Hirdetés

Hasonló funkciót tölt be a Series X|S-re optimalizálva címke is, ami azt hivatott jelezni a játéklistánál, hogy mik rendelkeznek az újgenerációs konzolok előnyeivel (például 60 vagy 120 fps). Ezt egyébként a Series konzolok szépen jelezték eddig is, így képzeljétek el a listát:

Xbox One és a Series gépeknél is elrajtolt az átalakított játéktevékenységek fül, már az első indításkor beállíthatjuk a családi profilokat, előtelepíthetünk egyes Xbox Game Pass játékokat a megjelenésük előtt (a Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age-nél már igénybe is vehetjük ezt). 

Érdemes megemlíteni azt is, hogy az Xbox Insider Program immáron a Series X|S felhasználók számára is megnyitotta kapuit, vagyis a tagok elsők között kapják meg az új, még megjelenés előtt álló frissítéseket és vehetnek részt azok tesztelésében. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)