Hirdetés

HGST Travelstar 1 TB HDD bemutató - ha kell a hely...

|

Konzolokkal, PC-vel, notebookokkal is használható a merevlemez, amit most kedezményes áron szerezhettek meg.

Hirdetés

Egy hétköznapi halandó talán furcsa poháralátétnek nézi, esetleg a billegő asztal lábát támasztja ki vele, pedig az 5K1000-jelölésű kis tégla nem más, mint egy merevlemez. Igen, 2017 végén is van még értelme merevlemezről beszélnünk, több okból is. Egyrészt hiába az óriási SSD-láz, a Solid State Drive-ok ára csak nem akar szelídülni, ráadásul kapacitásuk is megrekedt egy nem túl magas ponton. Márpedig 240-256 GB egy komoly gamer-PC-be nem elegendő, de az 500 GB is kevés a mai, 4K-s textúrák világában. Ez éppúgy igaz a gaming számítógépekre, mint az újabb konzolokra, ilyenkor pedig nem marad más választásunk, mint a jó öreg merevlemezhez fordulni.

Hirdetés

A HGST jól ismert és elismert gyártó, sokáig Hitachi néven ismerhettük termékeit. Az 5K1000-es modell a Travelstar családba tartozik, amiből rögtön kitalálható, hogy notebook-merevlemezről van szó. Ez több okból is fontos: a 2,5 colos HDD például alig melegszik, a szokásosnál kevesebbet fogyaszt, és nagyon halk - szinte nem is hallani, amikor dolgozik. Már említettük, hogy nem csupán a PC-sek, azon belül is a gamernotebookkal felszerelkezett szerencsések számára érdekes egy ilyen, nagy kapacitású tároló, hanem a konzoltulajoknak is. A Sony PlayStation 4 például szó nélkül elfogadja, így 500 GB-os modellünkben pillanatok alatt megduplázhatjuk a tárhelyet. Xboxosoknak is hasznos lehet az 5K1000, egy szimpla, filléres USB 3.0-házba szerelve máris rákapcsolhatják konzoljukra a kívül kicsi, belül annál nagyobb eszközt.

A Travelstar kisebbik modellje szerény, de ez nem a kapacitására értendő; 1 TB-ot kapunk, ami bőségesen elegendő számos játék számára (még egy operációs rendszer mellett is). A szerénység a mindössze 5400 rpm-es fordulatszámra és az ebből adódó, csupán átlagos teljesítményre értendő, amin a gyártó egy 8 MB-os gyorsítótárral igyekezett valamicskét javítani. Azért nem kell túlságosan aggódnunk, a 100-110 MB/s szekvenciális tempót stabilan hozza, ráadásul mindeközben a vezérlés hardveres titkosítást is végez, hogy adataink biztonságban legyenek.

Ha régi notebookunkban megbízhatatlanná vált a tároló, a Travelstar kiváló, minőségi cserét jelenthet, ahogy gamernotebookban egy kicsi, de gyors SSD mögött is jó szolgálatot tehet nagy tárhelyével. Emellett áldás egy 500 GB-os PS4-ben is, esetleg USB-s tokba helyezve, Xboxunk társaságában találhatja meg helyét.

Ha szeretnétek most kedvezménnyel megszerezni, előfizetői ajánlatunkban a Prémium III-as csomagban találjátok meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)