Hirdetés

Így spórolhatunk a hellyel az új Xbox konzolokon

|

A Microsoft most bejelentette, hogy a next-gen gépeken lesz egy olyan funkció, melynek köszönhetően letörölhetjük a játékaink azon részeit, melyeket már nem használunk.

Hirdetés

Az új konzolok beépített tárhelyei nem növekedtek olyan mértékben (mondhatnánk azt is, hogy egyáltalán nem), hogy ne okozzon fejtörést az egyre terebélyesebb címek telepítése. Az Xbox most egy olyan funkcióról adott hírt, melynek köszönhetően egy kicsit mégis spórolhatunk a hellyel.

A konzolgyártó bejelentette, hogy a fejlesztők számára elérhetővé teszik, hogy kicsit szétbontsák játékaikat, azaz azoknak bizonyos részeit letörölhetjük, ha már végeztünk velük, így azok nem foglalnak fölöslegesen súlyos gigabájtokat a merevlemezünkön.

Hirdetés

"Vegyük például hogy kijátszol egy kampányt, ezután pedig szeretnél kizárólag a multiplayerre fókuszálni. Ha a fejlesztő úgy dönt, hogy támogatja, te lényegében le is törölheted a kampányt, így jobban irányíthatod, hogy hogyan használod ki a rendelkezésedre álló tárhelyet."

- mondta az Xbox programigazgatója, Jason Ronald. 

A funkció egyaránt elérhető lesz az Xbox Series X-en és a Series S-en, ez utóbbi esetében pedig kifejezetten szükség is lesz rá, hiszen mindössze 512 gigabájt beépített tárhellyel kell gazdálkodnia azoknak, akik ezt a konzolt választják.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)