Hirdetés

Ilyen hardver pörgeti a játékokat az Amazon Luna szervereiben

|

A nagy Luna bejelentést követően végre egy kicsit többet is megtudtunk arról, hogy mi adja majd a lóerőket az Amazon új felhőszolgáltatásához.

Hirdetés

A napokban az Amazon leleplezte a Luna névre keresztelt projektjét, amellyel az egyre kiélezettebbnek tűnő game streaming versenybe szeretne beszállni. Az már korábban is kiderült, hogy nem kevés játékkal indul majd útjára a szolgáltatás, viszont most végre az is kiderült, hogy milyen hardverre épül majd az Amazon infrastruktúrája.

A The Verge kérésére az Amazon elárulta, hogy milyen hardvereket használnak a Luna szolgáltatásában futó gépek: az egész rendszer természetesen a cég saját cloud platformján, az Amazon Web Services-en fog futni, azon belül is EC2 G4 szervereken. Ezekben a gépekben Intel Cascade Lake processzorok és Nvidia T4 GPU-k vannak (ez ugyanaz a Turing architektúra, ami az RTX 2080-as kártyák alapját is képzi).

Hirdetés

Egy további fontos szempont, hogy a Luna szerverei Windowson futnak majd, ami azt jelenti, hogy a fejlesztőknek valószínűleg sokkal könnyebb dolga lesz a portolással, mint a Google Stadia esetében, ami ugye Linux szervereken futtatja a játékokat. Ez az előny egyébként már most is némileg látszik, ugyanis a Lunára már az indulás előtt megerősítettek több, mint 100 játékot, míg a Google platformján hónapokkal a megjelenés után is csak alig 90 játék jelent meg.

Nektek hogy tetszik az Amazon ajánlata? Kipróbáljátok majd a Lunát, ha lesz rá itthon is lehetőség?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)