Hirdetés

Itt a Steam Deck, a Valve hordozható PC-konzolja

|

Leleplezte erősen a Nintendo Switchre hajazó gépét a Valve.

Hirdetés

Már az E3 előtt is szó esett arról, hogy készül a Steam saját masinája, amit akkor még SteamPal néven emlegettek a fájlokban. Most kiderült, hogy valójában Steam Deck a neve, és többféle változatban lesz kapható. 

A kézikonzol 2021 decemberében jelenik majd meg az első régiókban (az EU-ban is), és alsó hangon 419 eurót kérnek érte, ami átszámolva közel 150 ezer forint. Ezért cserébe 64 GB-nyi eMMC tárhelyet kapunk, de választhatunk 549 euróért olyat, amiben 256 GB-os NVMe SSD van, vagy 679-ért 512 GB-osat. A középső modellhez ezért az árért cserébe már hordtáska is jár, a legnagyobbnak pedig ezen felül tükröződésmentes a kijelzője. Mindegyik bővíthető MicroSD-vel.

Hirdetés

A megjelenítő egyébként 7"-es, 1280x800px felbontású, 60 Hz-es, LCD, érintős. Belül egy egyedi AMD APU dolgozik, ami a Zen 2-t és az RDNA 2-t kombinálva garantálja, hogy hatékonyan futtathassuk az új AAA játékokat is. Az összes PC-s címet elérhetjük vele (a SteamOS egy új variációja fut rajta, és a Proton segítségével anélkül futtatja a windowsos játékokat, hogy a fejlesztőknek bármit tenniük kellene), ami a könyvtárunkban van, és a hivatalos dokkoló vagy egy USB-C hub segítségével tévére köthetjük, kábeles netet csatlakoztathatunk hozzá, valamint használhatunk USB-s perifériákat. Bluetoothon keresztül kontrollereket, billentyűzetet, egeret is támogat. Érdekessége még, hogy az analógok alatt érintőfelületek vannak, hátra pedig extra gombok kerültek. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A Valve azt állítja, nem kell kompromisszumokat kötnünk, de egyelőre kérdéses, milyen minőségre számíthatunk a játékoktól. A CPU egy Zen 2 4 maggal, 8 szállal, 2.4-3.5 GHz-es órajellel, a GPU pedig 8 RDNA 2 CU-ból áll, 1.0-1.6 GHz-es, és állítólag 1,6 TFlops teljesítményre képes. Ezt kíséri 16 GB LPDDR5 RAM. Ez papíron jól hangzik, érdeklődve várjuk, a gyakorlatban mire lesz képes.

Az amerikai IGN már kipróbálhatta a Valve főhadiszállásán, ha többet akartok tudni az élményről, nézzétek meg a videót:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)