Hirdetés

Jön a PS5 első komolyabb rendszerfrissítése, hasznos újításokat kapunk

|

Akiknek eddig problémát jelentett elférni a Sony masináján, azok az update után némileg fellélegezhetnek.

Hirdetés

A Sony továbbra sem tud annyi PlayStation 5-öt gyártatni, hogy mindenkinek jusson belőle, sokan még mindig csak várakoznak a saját konzoljukra, viszont a már meglévő tulajok életét igyekszik boldogabbá tenni.

Egyrészt ezt a célt szolgálja a PlayStation Plus meggyőző havi kínálata, másrészt az első nagy rendszerfrissítés is pótol olyan hiányosságokat, amiket a megjelenés óta kértek a felhasználók. 

Hirdetés

A hivatalos PlayStation Blog információi szerint a holnap élesedő update legfontosabb újítása az, hogy immáron átmásolhatjuk a PS5-ös játékainkat egy külső USB-eszközre, ezáltal megnövelhetjük a tárolásra alkalmas tárhely méretét.

A Sony azonban felhívja rá a figyelmet, hogy a PS5 SSD-je direkt arra lett kitalálva, hogy villámgyorsan tudja futtatni a játékokat, így a külső USB-ről nem lehet majd játszani őket, viszont a gép tárhelyére visszarakva őket automatikusan frissülnek. Az oda-vissza másolás gyorsabb, mintha újra letöltenénk vagy lemezről másolnánk - ígérik. Az M.2 SSD meghajtók támogatásán is dolgoznak már, de ezzel még nem készültek el. 

A frissítés emellett olyan újdonságokat foglal még magába, mint a Share Play megosztása PS4-es és PS5-ös felhasználók között, ami többek között azt teszi lehetővé, hogy a vadonatúj konzol tulajai megengedhetik az előző generációs masinával rendelkező barátaiknak, hogy kipróbálják az új generációs játékokat (és fordítva), ráadásul co-op címeket is lehet majd így tolni virtuálisan.

Emellett PlayStation 5-ön új testreszabási opciók kerülnek be (mint a Game Base menü fejlesztése, a játékbeli chat és hangerő menedzselése, a játékkönyvtár személyre szabása és a trófeák beállítása), továbbá a következő hetek során új funkciókkal bővül a PlayStation App is (mint a PS5-ös tárhely menedzselése, az achievementek összehasonlítása a barátokéval és a PlayStation Store termékeinek szűrése). 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)