Hirdetés

Jövőre érkezhet a továbbfejlesztett Xbox Series S, elvileg az új Xbox Series X-re sem kell sokat várni

|

Alig jöttek ki a legújabb Xbox konzolok, a friss pletykák már a félgenerációs váltásról beszélnek.

Hirdetés

Moore's Law is Dead nevezetű YouTube-csatornán esett szó arról nemrég, hogy egyrészt hamarosan érkezhet egy felturbózott PlayStation 5 verzió is, ami igazi "high end" élmény kínál majd, másrészt már a Microsoft is arra készül, hogy új Xboxokat kínáljon.

Ha igaznak bizonyulnak az iparági pletykák, akkor jövőre minimum egy felturbózott Xbox konzolra számíthatunk, ez pedig elvileg egy továbbfejlesztett Xbox Series S lesz, vagyis a termékcsalád kisebbik testvérét rázza először gatyába a Microsoft.

Hirdetés

A pletykák szerint az új Xbox Series S árát 350 dollár alá próbálják majd belőni, a jelenleg forgalomban lévő "alap" verzió ára pedig 189 és 249 dollár közé esik vissza. Mindezzel a Microsoft lépéselőnybe akar kerülni, egy esetleges PlayStation 5 Slim kiadás megjelenése előtt piacra szeretnék dobni az új Series S-t. Elsőre talán furcsának tűnhet a döntés, de az a helyzet, hogy hatalmas a kereslet az Series S-re a Game Pass kínálata miatt, illetve azért is, mert sokak számára ez a másodlagos játékplatform a PC vagy a PS5 mellett - ilyen volt régebben a Wii.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az új Series S elvileg egy a TSMC-féle 6N gyártástechnológiával készülő APU-t fog kapni, ami több számítási egységet kínál. Mindennek köszönhetően több kakaót lehet majd kipréselni az RDNA2-s alapokból, sőt korábban tiltott számítási egységeket is újra engedélyezhetnek. Benne van persze az is a pakliban, hogy RDNA3-as architektúrára váltanak, hiszen ez bőven általánossá válhat a 2022-es évre. Egyelőre nem tudni, mindez pontosan mire is lesz elég, és például 4K-ra is képes lehet-e az új Series S. Biztosan sokan örülnének egyébként a tárhely bővítésének is.

A híresztelések alapján akár már 2023-ban is megérkezhet az új Xbox Series X. Ennek árát a szivárogtatók 600 és 700 dollár közé lőtték be. A hivatalos bejelentésekig azonban masszívan csak pletyka szinten érdemes kezelni a fentieket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)