Hirdetés

Kiderült, működnek-e a PlayStation 5-ös játékok DualShock 4 kontrollerrel

|

Eddig nem volt teljesen tiszta, a PlayStation 5 esetében ilyen mértékben lesz kompatibilis a korábbi perifériákkal, de a Sony tisztázta a helyzetet.

Hirdetés

A PlayStation Blogon részletes leírást kapunk arról, hogy a különböző PS4-es perifériák egészen pontosan milyen mértékben is lesznek majd kompatibilisek az idén év végén érkező PlayStation 5 konzolokkal. Noha a PS4-es DualShock 4 kontrollereket is rácsatlakoztathatjuk a Sony új gépére, arra sajnos nem érdemes számítani, hogy magukat a PS5-ös játékokat is irányíthatjuk velük. 

Hirdetés

Xbox fronton ugyebár teljes az átfedés, az Xbox One-os kontrollerrel is simán pörgethetjük majd az ugyancsak idén érkező Xbox Series X teljes játékfelhozatalát, a PlayStation 5 új kontrollerre, a DualSense viszont olyan sok téren különbözik a DualShock 4-től, hogy itt némileg más lesz a helyzet.

A visszafelé kompatibilitásnak hála PS4-es játékokat is futtathatunk majd PlayStation 5-ön, ezeket a címeket pedig akár DualShock 4 kontrollerekkel is irányíthatjuk. Ha viszont új, kifejezetten PS5-re érkező címeket szeretnénk kipróbálni, akkor sajnos a DualShock 4-et nyugdíjba kell küldenünk: a PlayStation 5-re megjelenő játékok csak és kizárólag a DualSense kontrollereket fogják kezelni. A Sony álláspontja szerint azért hozták meg ezt a döntést, mert a friss megjelenések csak így tudják kiaknázni az új kontroller extra funkcióit. 

Az autóversenyzős és repülős játékokhoz használatos kormányok és egyéb különleges eszközök egyébként használhatóak lesznek PlayStation 5-ön. Kiderült továbbá az is, hogy minden fejhallgató, tehát a Platinum és Gold Wireless headsetek, illetve a külsős gyártók eszközei is működni fognak PS5-ön USB-n és jack csatlakozón keresztül is, valamint meglévő PS Move és PS VR kontrollereinket sem kell a kukába dobni, ezek is használhatóak lesznek a PS5-ön futtatott PS VR játékok esetében. A PS4-es PlayStation Camera is kompatibilis lesz az új konzollal, de szükséges hozzá egy extra átalakító, amit a Sony ígéretei szerint ingyen megkapunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)