Hirdetés

Kiderült, valójában mennyi szabad helyet kapunk Xbox Series X-en

|

Jól hangzik az 1TB, de értelemszerűen magának a rendszernek is le kell hasítania ebből egy szeletet, így az Xbox Series X tényleges kapacitása már kissé szerényebb képet mutat.

Hirdetés

A legnagyobb külföldi magazinoknál már ott csücsül az Xbox Series X, és a mai napon meg is jelentek az első előzetes írások a Microsoft next-gen konzolja kapcsán. Ezekben nem csak a remek töltési időről esett szó, hanem az is kiderült, hogy valójában mennyi szabad helyen kell elférni azoknak, akik nem akarnak 220 dollárért bővítőkártyát vásárolni új konzoljukhoz.

A GameSpot cikkéből megtudhattuk, hogy nagyjából az SSD tárolókapacitásának egyötödét foglalja el maga a rendszer, így végül egészen pontosan 802 GB szabad helyünk marad arra, hogy játékokat pakoljunk ide. A maradékot egyébként a Quick Resume funkció is használni fogja - ennek lényege ugyebár annyi, hogy egyetlen gombnyomással váltogathatunk több játék között is, ekkor pedig nem zárjuk be a korábban futtatott címet.

Hirdetés

Még izgalmasabb lesz azonban az a kérdés, hogy az Xbox Series S vásárlói hogyan férhetnek el kényelmesen mindösszesen egy 512GB-os SSD - itt egyelőre nem ismert a pontos szám, hogy a rendszer által elfoglalt szegmensen túl ténylegesen mennyi szabad helyünk marad. Mindenesetre fontos megjegyezni, hogy elvileg az Xbox Series S-es játékot kisebb helyet igényelnek majd, mint Series X-es testvéreik, mivel őket csak 1440p-re optimalizálják. 

Hivatalos források szerint ez nagyjából 30%-os méretcsökkentést eredményezhet, de persze ehhez a fejlesztőkre is szükség van, akiknek külön oda kell figyelni erre az opcióra. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)