Hirdetés

Kikapcsolható lesz a haptikus visszacsatolás a DualSense kontrollereken

|

A Sony szerint azért van erre szükség, hogy azok számára se okozzon gondot a kontroller használata, akiknek sérült a keze.

Hirdetés

Hamarosan itt van a PlayStation 5 megjelenése, így már többen elkezdhették nyüstölni a Sony új konzolját. Mi is kibontottunk egyet a combos gépek közül, emellett a DualSense kontrollerre is vethettünk egy-két pillantást.

Ez utóbbi legfontosabb funkciója a haptikus ravaszok megjelenése, melyeket játéktól és játékhelyzettől függően változó erővel kell lenyomnunk, most azonban a Sony elárulta, hogy ez a funkció kikapcsolható.

Hirdetés

Először a DualSense kontrollerek használati útmutatójában fedezték fel, hogy a haptikus visszacsatolás kikapcsolható a PS5 beállítások közt, sőt a Sony kifejezetten arra bátorítja az embereket, hogy tegyék ezt meg, ha valami nincs rendben a kezükkel:

"Ne használja a rezgés és ravasz effekteket, ha valamilyen csont, ízület vagy izom sérülése vagy betegsége van a kezében vagy a karjában. Ha betegsége vagy sérülése van, akkor ne játssza azokat a címeket, melyek ezeket a funkciókat használják, csak azután, hogy ezeket kikapcsolta."

A Sony saját blogján erősítette meg, hogy valóban ki lehet kapcsolni ezen funkciókat, ami része annak a tervüknek, hogy hardvereiket és játékaikat minél többen használhassák, köztük olyanok is, akik valamilyen testi fogyatékossággal, betegséggel, sérüléssel élnek. 

A DualSense kontrollert egyébként mi is megkaptuk, és Kaci egy videóban el is mesélte az első benyomásait a PS5 új irányítójáról:

Rengeteg videóval készülünk  nektek az új konzolokról, tehát érdemes lehet feliratkozni a GameStar Hungary YouTube-csatornájára, ha nem szeretnétek lemaradni ezekről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)