Hirdetés

Leállt a Kinect gyártása

|

A nagy reményekkel bejelentett szenzort hosszas vergődés után most végleg kinyírja a Microsoft és leáll a Kinect gyártása.

Hirdetés

A játékipar folytonos újdonságkergetéséhez hozzátartozik az is, hogy néha olyan technológiai zsákutcákba is belefutunk, mint mondjuk a 3D-s kijelzők. Hosszú évek küzdelmei után úgy tűnik, a Microsoft a Kinectről is elismeri, hogy nem lesz már soha népszerű és leállítják a gyártását.

Hirdetés

Ezt a Microsoft két munkatársa a Co. Design nevű lapnak erősítette meg, de az is árulkodó jel volt, hogy egyre több országban fogyott ki a Kinect készlete már a Microsoft saját webáruházában is. A nagyjából 35 millió példányban eladott eszköz támogatását nem függeszti fel a gyártó, de új példányok már nem készülnek a kamerából. A 2009-ben nagy reményekkel bemutatott eszközzel kapcsolatban először azt sérelmezték a gamerek, hogy komoly, hardcore címek nem támogatják, majd az Xbox One és az új Kinect bejelentésekor ismét sokat romlott az eszköz renoméja.

Egyfelől a kötelezően a konzol mellé csomagolt kamera a riválishoz képest komolyan megdobta a One árát, másfelől olyan gyanúk is felmerültek, hogy a Kinect a játékosok engedélye nélkül és tudtukon kívül is figyeli őket - ezt még az első Watch Dogs is kiparodizálta. A Microsoft idővel egyre kisebb hangsúlyt fektetett az eszközre, előbb kiadták a Kinect nélküli Xbox One konzolcsomagokat, majd a One S 2016-os megjelenésekor már le is hagyták a kicsinyített konzolról a Kinect egyedi csatlakozóját. Az idén novemberben megjelenő One X-hez pedig már a megjelenéskor sem adnak majd ingyen átalakítókat.

Mit gondoltok, a Kinect eleve halott ötlet volt, vagy csupán a körülmények összjátéka miatt nem lett sikeres?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)