Hirdetés

Könnyebb lesz javítani az Xboxodat, legalábbis erre törekszik a Microsoft

|

Egyelőre semmi drasztikus lépés nem történt, de jó irányba indult a cég.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban rengeteget lehet hallani a "right-to-repair" mozgalomról, melynek lényege, hogy a cégek könnyen javítható eszközöket gyártsanak, így a maguk felhasználók, vagy a kisebb szervizek is meg tudják azokat javítani gond nélkül.

A cél az lenne, hogy kitolják az elektronikák élettartamát, ezzel csökkentve az igényt a kibányászott nemesfémek és egyéb anyagokra.

Hirdetés

Azt még túl korai lenne kijelenteni, hogy a Microsoft teljesen ebbe az irányba fordult volna, egy befektetőcsoportjuk nyomására azonban megkezdődött az opció feltérképezése.

A redmondi vállalat felbérelt egy külsős céget, hogy azok vizsgálják meg, milyen hatással lenne, ha könnyebbé tennék a felhasználóknak a saját eszközeik szerelését. A kutatástól azt remélik, hogy új irányt mutat majd, hogyan lehetne leegyszerűsíteni az Xboxok és Surface eszközök javítását. A Microsoft abba is beleegyezett, hogy könnyebben elérhetővé teszik a hivatalos szervizútmutatókat ezen eszközökhöz. A kutatás eredményeiről legkésőbb 2022 májusáig be kell számolniuk.

Épp itt volt az ideje, hogy a "right-to-repair" is előkerüljön a cégnél, hiszen korábban már elhatározták, hogy 2030-ig karbonsemlegessé válnak, egyik azonban mit sem ér a másik nélkül. Nyugodtan példát vehetne az Apple, akiknek látszólag eszükben sincs segíteni a bajbajutott eszközökön.

Az As You Sow csoport szerint az elektronikai hulladékok mennyiségű növekszik a leggyorsabban, ezeknek pedig a 70% gyártás közben születik. Ha a vásárlók könnyebben javíthatnák a megvásárolt eszközeiket, azzal csökkenteni lehetne a gyártási igényeket, ezzel pedig csökkenteni a feldolgozhatatlan hulladék mennyiségét.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)