Hirdetés

Ha pont egy könnyű, elegáns gamer laptopot keresel, ezt nézd meg!

|

A legtöbb, játékra tervezett laptop robosztus, zajos, és minden irányba világít. A Lenovo Legion Y530 nem ilyen; magas minőségben futnak rajta a modern játékok, de hordozni is kényelmesen lehet.

Hirdetés

Sok szempontból van még hova fejlődnie a gamer laptopoknak, de ahogy egyre nagyobb az érdeklődés a fogyasztók részéről, úgy lesznek egyre jobbak a masinák is. 

Hirdetés

A Lenovo Magyarországra is elhozta egyik új gépét, a Legion Y530-at, ami változtatva a trendeken letisztult, és csak diszkréten világít, épp annyira, amennyire kell. A gyártó célja volt egy olyan készülék összeállítása, ami játékok futtatása mellett alkalmas iskolai és munkahelyi használatra is; amennyire erős, annyira kényelmesen hordozható és csendes.

A 15,6"-os kijelzővel szerelt, a korábbi modellekhez képest teljesen újratervezett gép mindössze 24mm vastag és 2,3 kg súlyú, ami tényleg nem sok, pláne a konkurens termékekhez képest. Csökkentett mérete ellenére kényelmesen elfér benne egy 8. generációs Intel Core i5-8300H vagy i7-8750H 6-magos processzor, egy 4GB-os Nvidia GTX 1050, GTX 1050Ti vagy GTX 1160maxQ, illetve akár 16 GB RAM, ami azért már nem csak a CS:GO-hoz vagy a League of Legends-hez, hanem a legtöbb mai játékhoz elég. Kérhető akár 2 TB-os HDD-vel vagy 512 GB-os SSD-vel is, de az is válogathat egyéb opciók közül, akinek ez túl sok. A hangzásról Harman hangszórók gondoskodnak. Különös figyelmet fordítottak arra, hogy a hűtés ne csak hatékony, de amennyire lehet, zajtalan legyen, és egy kétcsatornás rendszerrel sikerült a csendes üzemelést megoldani. Az akkumulátor használattól függően nagyjából 5 óráig bírja.

A monitor káváját igyekeztek a lehető legkeskenyebbre alakítani, így a 720p-s webkamera is alulra került. A tükröződésgátlós, IPS, 300 nites fényerejű, Full HD kijelző akár 144 Hz-es frissítési frekvenciával üzemel. A portokat (egy USB Type-C, egy Mini DisplayPort, egy USB 3.0, két USB 3.1, egy 3.5-es jack, egy HDMI, illetve egy RJ45 a netkábelhez), szinte kivétel nélkül hátulra helyezték, hogy a csatlakoztatott kábelek garantáltan ne zavarják az egér mozgását. A fehér háttérvilágítású, numpados billentyűzet reszponzív, a billentyűk 1,7 mm-t utaznak, ezért játékoknál is nagyon kényelemes használni.

Szerencsére az ára sincs az egekben, 250 000 forint környékén már kapható az alapmodell. Ha többet szeretnétek tudni, látogassatok el erre az oldalra, ha pedig kipróbálnátok, keressétek a Lenovo standját a PlayIT-eken.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)