Hirdetés

Máris gond van a Steam Deckek joystickjével

|

Egyeseknél már az indulás napjaiban gondot okoz a rettegett driftelés.

Hirdetés

Frissítés 2022.03.02. 14:14 : A Valve elvileg már szoftveresen javította a hibát.

Korábban írtuk: Habár sokan kételkedtek benne, hogy a Valve tartani tudja a Steam Deck február 25-re csúsztatott rajtját, a hordozható PC kiszállítása végül az ígéretek szerint megkezdődött, sőt, az első példányt maga Gabe Newell, a cég fejese nyújtotta át a szerencsés tulajdonosának.

A termék debütálása azonban nem mindenkinek alakult felhőtlenül, az első szállítmány vásárlói közül ugyanis többen is a joystick driftelését tapasztalják, azaz az irányító akkor is bevitelt érzékel, amikor hozzá sem érnek.

Hirdetés

A Steam Decknek szentelt Reddit-csoportban több ilyen beszámoló is felbukkant, az alábbi videón jól látható, hogy a jobb oldali joystick nyugalmi állapotban is elmozdulást regisztrál (a jobb alsó sarokban látható számokat kell figyelni). Ugyanez a helyzet egy másik felhasználónál is.

A Valve nem kommentálta az ügyet, így egyelőre nem tudni, hogy a hiba hardveres, vagy szoftveres eredetű-e, de egy twitterező máris emlékeztetett, hogy a moduláris kialakítás miatt nem nagy mutatvány a joystick cseréje. Ami azt illeti, a Steam Deck valóban jó értékeléseket kapott a szerelgetős youtuberektől, a gyártó pedig a cserealkatrészek beszerzését is igyekszik megkönnyíteni, ám ez aligha vigasztalja azokat, akiknél már az első napokban driftelni kezdett a Steam Deck.

A driftelés sajnos nem ritka jelenség, a Nintendo Switch Joy-Conjaira például különösen jellemző, de tavaly a Sony ellen is indítottak egy csoportos pert a PlayStation 5 DualSense kontrollerének driftje miatt. A kellemetlen hibát viszont többnyire a használatból eredő kopás, vagy a joystickbe jutó szennyeződés okozza, dobozból kivett eszközöknél ritkán tapasztalható. Éppen ezért gyanús, hogy az érintett Steam Deckek problémája szoftveres eredetű lehet, vagy az első szállítmány gyártási hibájához vezethető vissza.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)