Hirdetés

Beperelték a Microsoftot az Xbox Elite kontroller miatt

|

Egy játékos igencsak megelégelte, hogy nem működik megfelelően a kütyü.

Hirdetés

Még tavaly történt az, hogy megtámadták jogi úton a Nintendót, mivel a cég állítólag tudott a Switch Joy-Conjain lévő analóg karokkal kapcsolatos problémákról, mégsem kezelte azokat megfelelően. Nagyon hasonló ez a mostani eset is, csak ezúttal egy másik nagyvállalat került a célkeresztbe.

Hirdetés

A VGC beszámolója szerint április 28-án Donald McFadden csoportos pert indított a Microsoft ellen, méghozzá azért mert állítása szerint súlyos gond van az Xbox Elite kontrollerrel. A vád szerint ugyanis egy tervezési hiba miatt jelentkezhet az úgynevezett stick drift nevű jelenség, vagyis előfordulhat, hogy például megmozdul a karakterünk egy játékban, miközben hozzá sem nyúltunk az analóg karokhoz.

McFadden azt állítja, hogy már rövid időn belül jelentkezett a hiba az Xbox Elite kontrollerénél, és a csere után kapott kütyü esetében is felütötte a fejét ez a kellemetlen jelenség. A jogi dokumentumok szerint McFadden sok időt töltött azzal, hogy megoldást találjon a problémára, és most már úgy véli, hogy a Microsoft egyszerűen nem hajlandó foglalkozni a hibával, illetve nem akarja ingyenesen kijavítani a selejtes kütyüket.

Egyébként nem tűnik teljesen alaptalannak a pereskedés, mivel az interneten sokan panaszkodtak már erre a problémára. Ti találkoztatok már ezzel a jelenséggel?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)