Hirdetés

Ilyen lesz a két új Xbox?

|

Köztudott, hogy az Xbox következő generációja nem egy konzolt fog jelenteni, és elemzők szerint konkrétan két, nagyon eltérő variáció közül választhatunk majd.

Hirdetés

Már egy ideje megy a találgatás arról, hogy mire is számíthatunk a konzolok következő generációjában, és habár eddig gyakorlatilag semmi konkrétumot nem ismerünk, elég kreatív ötletek kerülnek elő.  A PlayStation 5 (már ha egyáltalán ez lesz a neve) kapcsán már hallottunk pár érdekes pletykát, most viszont az Xbox került a terítékre az ipar elemzőinek körében.

Hirdetés

A Microsoft már az idei E3-on bejelentette, hogy elkezdett egy saját felhőalapú streaming szolgáltatás kiépítésén dolgozni (ez ugye logikus, hiszen a Microsoft Azure miatt rengeteg tudás és kész infrastruktúra áll a rendelkezésükre), viszont most egyes jelentések és az elemzők véleménye szerint még ennél is tovább fog menni a cég, és két konzol kerül majd piacra: egy hagyományos, ütős hardverrel, valamint egy kizárólag streamelésre alkalmas, olcsóbb változat.

Michael Pachter, a közismert elemző szintén ezt az álláspontot tartja észszerűnek a cég részéről:

"Arra számítok, hogy egy Steam konzolhoz hasonló lebutított gép fog megjelenni, ami csak digitális példányokkal megy és nincs benne merevlemez, valamint lemezmeghajtó. El tudnám képzelni, hogy nagyjából 100 dolcsiért meg is jelenhetne egy streaming eszköz, ami nem tud 4K-t megjeleníteni. Emellett pedig jöhetne egy komolyabb, 400 dolláros gép, mely támogatja a 4K-t, a 240fps-t és a virtuális valóságot is. Nem tudom, hogy lesznek-e különféle modellek. Nem hiszem, hogy teljesen eltérő eszközök készülnek."

Nem lenne alapvetően annyira meglepő ez a lépés, ha figyelembe vesszük, hogy már jó ideje kísérleteznek ezzel egyes cégek, és lassan eljutnak odáig a felhőalapú technológiák, hogy valóban működőképes ötlet legyen, szóval már csak az a kérdés, hogy amikor eljutunk odáig, akkor ki tud elsőként felmutatni egy kész megoldást.

Ti mit gondoltok? Láttok jövőt a streamelt játékokban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)