Hirdetés

A NES Classic egy négymagos, linuxos számítógép

|

Már csak kettőt kell aludni a NES Classic hivatalos megjelenéséig, de voltak, akik kaptak korai példányokat. Úgy néz ki, hogy nem volt nehéz felbontani őket.

Hirdetés

A NES Classic egy apró kis konzol lesz, amire előretelepítve megkapjuk a NES korszak 30 nagy klasszikusát 1080p-ben. Kis kontroller, kis gép, nagy móka. A GameSpot újságírója kíváncsi lett, hogy mi hajtja ezt az apróságot, hát felnyitotta.

Mint kiderült, a NES Classic egy egybeépített Linuxos számítógép, amit csak nagyon durva beavatkozás árán lehet módosítani. Ez gyakorlatilag lehetetlenné teszi, hogy a hardverekhez kevéssé értő közönség esetleg extra játékokat húzzon rá.

A Reddit bűvészeinek nyilván vannak már ötletei, de amíg kitalálják a nagy megoldást, addig is leírták, hogy mit is látunk a képen. A srácok vizsgálata szerint egy 4 magos Cortex A7 hajtja a cuccot, amit 256MB Ram támogat, és egy 512MB SLC NAND flashen tárolja az adatokat.

Ez nem gyenge teljesítmény egy géptől, ami NES játékok futtatására készült. Persze erre azért van szükség, mert a játékokat 1080p-ben fogja a képernyőre pakolni, és több filtert is bekapcsolhatóvá tesz a retro érzés kedvéért.

A konzol november 11-én jelenik meg, és nagyjából 20 000 forintos áron lehet majd megvásárolni. Lesz köztetek valaki, aki beszerzi?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)