Hirdetés

Mégis elkezdte kivezetni a Nintendo a piacról a Mini NES-t

|

Korábban még cáfolták, hogy leállnának a rendkívül nehezen megszerezhető Nintendo Classic Mini: NES gyártásával, de nemrég kiderült, Amerika már nem kap több szállítmányt.

Hirdetés

Sokan szurkolnak az évek óta pénzügyi tartalékait égető Nintendónak, hogy sikerüljön talpra állniuk, de a konzolgyártó gyakran önmagát hozza nehéz helyzetbe, mint ahogy azt a Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment Systemmel is tették. A szállítmányok leállásával egy időben viszont némi magyarázatot is kaptunk, hol siklott ennyire félre a retró doboz karrierje.

Az amerikai Nintendo ugyanis nemrég bejelentette, hogy a hozzájuk tartozó régiók az áprilisban érkező kicsinyített konzolok után nem kapnak több utánpótlást ebben az évben, a még érdeklődő vásárlóknak a már a boltok polcain lévő példányokat kell levadászniuk. Ezzel kapcsolatos pletykák egyébként már februárban is feltűntek, de akkor még cáfolta őket a cég. A legutóbbi bejelentést követően viszont egy szóvivő elárulta, hogyan gondolkodtak a Nintendónál a Mini NES-ről.

"[a konzolt] sosem szántuk egy folyamatosan készülő, hosszútávú terméknek. Viszont a magas vásárlói igények miatt további szállítmányokkal egészítettük ki az eredeti terveinket. (...) Megértjük, hogy sok vásárlónak nehezére esett szabad példány találni a rendszerből ás ezért elnézésüket kérjük. Nagy figyelmet fordítottunk a vásárlói visszajelzésekre és nagyra értékeljük a hihetetlen érdeklődést és támogatást, amit a termék iránt mutattak."

A közlemény egyébként nem szól sem az Amerikán kívüli régiókról, illetve kifejezetten erre az évre jelezte a szállítmányok leállítását, így később nem kizárt, hogy visszatér a miniatűr konzol. Hacsak nem már az utódját fejlesztik Japánban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)