Hirdetés

Egyáltalán nincs elszállva a Nintendo Switch ára

|

Egy japán cég szétkapta a Switchet, és kiszámolta, mennyi lehet a gyártási költség. Ahhoz képest a konzol nem drága.

Hirdetés

Itthon körülbelül 110 ezer forintba kerül egy Nintendo Switch, az Egyesült Államokban 299 dollárt kérnek érte. Egyedisége és funkciói miatt mondhatjuk, hogy megéri az árát, de ha a Nintendo a minimumra akarna menni, akkor sem volna sokkal olcsóbb.

Valószínűleg nem a hardveren keres sokat a gyártó, ugyanis mint kiderült, 257 dollárba kerülhet a gyártás. A japán Fomalhaut Techno Solution szedett szét egy konzolt, és megállapította, hogy maga az érintőképernyős tablet elkészítése 167 dollár körül lehet, melynek nagy részét az Nvidia processzor és az áramellátás teszi ki. A Joy-conok darabját 45 dollárra becsüli, öt dollárral kevesebbre, mint amennyiért a boltban megvehetjük őket. 

A Nintendo korábban azt nyilatkozta, nem veszteséggel árulja a gépet. Elég kevés lehet a haszna rajta, ha megnézzük a további költségeket is. Ugyanakkor szerencsére jól fogy, és mivel játék nem jár hozzá, biztos, hogy mindenki legalább egy címet megvesz (különben csak nézegethetné).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)