Hirdetés

A Time magazin szerint is a Nintendo Switch az évtized egyik legfontosabb műszaki cikke

|

A Time magazin válogatásában olyan meghatározó kütyük kaptak még helyet, mint az Apple iPad vagy a Tesla Model S.

Hirdetés

Az év vége közeledtével egyre több helyen jelennek nem csak az idei évet, de az egész évtized eseményeit is összefoglaló toplisták, legyen szó játékokról vagy akár tévésorozatokról. A Time magazinnál szintén régóta bevett szokás az év végi visszatekintés, és ezúttal nem csak befolyásos személyeket, de az elmúlt évtized legnagyobb hatású technikai vívmányait is összeszedték.

Hirdetés

A "Most Important and Influential Gadgets" (vagyis a Legfontosabb és Legbefolyásosabb Kütyük) című listán szereplő eszközök nem feltétlenül azért kerültek rá, mert az eladási listákon diadalmaskodtak, hanem főleg azért, mert érezhetően befolyásolták a tech ipar előrehaladását és az emberek életvitelét. A Tesla Model S hatalmas lendületet adott az elektromos autóknak, az Xbox Adaptive Controller elérhetőbbé tette a videojátékokat a mozgássérült gamerek számára, a Raspberry Pi pedig egyenesen forradalmasította a hobbielektronikát, hogy ezzel aztán garázsfeltalálók millióit inspirálja. A listán az alábbi termékek szerepelnek:

- Apple iPad (2010)
- Tesla Model S (2012)
- Raspberry Pi (2012)
- Google Chromecast (2013)
- DJI Phantom (2013)
- Amazon Echo (2014)
- Apple Watch (2015)
- Apple AirPods (2016)
- Nintendo Switch (2017)
- Xbox Adaptive Controller (2018)

Az Xbox kontrollere mellett egy másik gaming kütyü, a Nintendo Switch is helyet kapott, ami szintén nem véletlen: a cég legutóbbi konzolja elegánsan kombinálta a korábban évtizedekig elkülönülő otthoni és hordozható gépeket, ezzel gyakorlatilag egyesítve mindent, amit az elmúlt évizedekben megtanultak a játékiparban, és eszközt adva azoknak, akik mindig egy karnyújtásnyira akarnak lenni a kedvenceiktől.

Nagyon reméljük, hogy még sok hasonló innovációt és merész hardvert köszönhetünk majd a Nintendónak az elkövetkező évtizedekben is. Ti egyetértetek a listával? Mi az, amit esetleg hiányoltok róla?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)