Hirdetés

A Nintendo Switch végül mégis leváltja a Wii U-t

|

A Nintendo megerősítette, hogy saját gyártású játékok már nem jönnek az előző generációs konzolra.

Hirdetés

A Nintendo Switch leleplezése után nem volt meglepő a konzolgyártó bejelentése, miszeritnt leállítja a Wii U gyártását. A japán cég hamarosan megteszi a következő lépést is afelé, hogy kivezesse a két képernyős gépet a piacról.

Az amerikai Nintendo feje, Reggie Fils-Aimé ugyanis a Switch New Yorkban rendezett bemutató eseménye után megerősítette a Polygonnak, hogy a The Legend of Zelda: Breath of the Wild lesz az utolsó játék, amit a Wii U-ra fejlesztenek. Link új kalandjával egyébként nem is járnak sokkal rosszabbul, akik még az előző konzolra szerzik meg a játékot.

A március eleji megjelenés után persze még nem ölik meg egyből a konzolt, a rá megjelent játékokat digitálisan és lemezesen is tovább terjeszti a Nintendo, illetve az online szolgáltatásokat is sokáig üzemeltetik majd a tervek szerint, például a Mario Kart, vagy a Splatoon miatt. Bár sokan talán megfeledkeztek róla, a Nintendo így adós marad egy bejelentett Wii U-játékkal, a Project Giant Robot ugyanis végül sosem jelent meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)