Hirdetés

Noctua NH-U12S bemutató - vízhűtések nemezise

|

Bár nem kifejezetten impozánsak, teljesítményben és megbízhatóságban nincs párja a Noctua hűtőinek.

Hirdetés

Adunk egy jó tanácsot: ne ítélj első látásra! Ez kifejezetten igaz a Noctua hűtőkre, amelyek valami megmagyarázhatatlan oknál fogva barna ventilátorokkal riasztják el a vásárlókat.

Hirdetés

Pedig ha nem törődünk a külalakkal, és mégis ezt választjuk, a piacon ma kapható egyik legjobb minőségű, hihetetlenül hatékony processzorhűtő boldog tulajdonosai leszünk. Az NH-U12S ideális középpont a méret, teljesítmény és ár háromszögben, bár hozzá kell tennünk, hogy a hazai piacon a 20 ezer feletti ár már inkább prémiumnak számít, semmint középkategóriának. Szerencsére azonban a magas összegért cserébe abszolút csúcskategóriás hűtési teljesítményt kapunk, olyannyira, hogy még a kompakt vízhűtéseket is képes maga mögé utasítani a Noctua 12 cm-es tornya.

Az NH-U12S toronykialakítású, és a réz processzorblokkból öt darab hőcső szállítja fel a meleget az alumíniumradiátorba. A SecuFirm2 rögzítőkészlet prémium minőségű: tesztlaborunkban egy hasonló keret már több száz le- és felszerelést túlélt bármiféle gond nélkül. A leírás részletes, mégis könnyen átlátható, grátiszként pedig egy csavarhúzót is találunk a dobozban. Szintén a kellékek közé került egy minőségi hőpaszta is, amit mindenképpen ajánlott használni felszereléskor, hogy tökéletes hőátadást érjünk el. A 12 cm-es ventilátor maximálisan 1375 rpm-mel forog, és egy speciális műanyag ötvözetből készült, aminek köszönhetően jelentős légszállításra képes, miközben zajszintje minimális.

Egy Intel Core i7-6700K processzorra szereltük fel a Noctua hűtőjét, így a CPU alapjáraton 27 Celsius-fokon járt, majd teljes terhelés (Prime95) mellett 71 Celsius-fokig melegedett - mindezt úgy, hogy az automatikus szabályzás 490 rpm-en tartotta a ventilátort. Ez kiváló eredmény, ahogy az is, hogy teljes fordulatszámon sem vált zajossá a ventilátor. A Noctua NH-U12S az egyik legjobb, ma kapható CPU-hűtő, akinek pedig a színével lenne baja, választhat már hozzá utólag fekete ventilátort színes gumibakokkal, és fekete pajzsot is szerelhet a bordára. Egyedül annak nem örültünk, hogy az AM4 felfogatókeret nem alapértelmezett minden kiszerelésben.

A Noctua NH-U12S hűtőt megtaláljátok év végi előfizetői akciónk Prémium III-as csomagjában, így 12 GameStar magazinnal, 12 PC-s játékkal, ESET előfizetéssel, Barcraft és Delta Vision kuponokkal, valamint a GSO-ra szóló reklámmentességgel együtt szerezhetitek meg, jelentős kedvezménnyel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)